HomeMusicWoordkunstenaar Benjamin maakt met 'Donkerblauw' zijn debuut bij Noah's Ark 

Woordkunstenaar Benjamin maakt met ‘Donkerblauw’ zijn debuut bij Noah’s Ark 

Life of an Artist focust zich op de rap/urban scene, maar ook vooral op creatief talent. Ditmaal: woordkunstenaar Benjamin.

De Amsterdamse Benjamin is een meester met woorden en een connectie leggen met zijn luisteraars is voor hem prioriteit. De artiest is een sociaal observator die zijn inspiratie omsmelt tot intieme, verhalende popliedjes. ‘Donkerblauw‘, zijn eerste release bij Noah’s Ark, is een muzikaal gedicht over liefde op het eerste gezicht. Een gevoelige track met een poppy-sound, die in je hoofd blijft hangen na de eerste play. Het afgelopen jaar deelde Benjamin met veel succes korte nummers op TikTok en Instagram. Met meer dan 400.000 views, zorgde dit voor veel vraag naar nieuwe muziek. De videoclip van ‘Donkerblauw’ zal volgende week verschijnen en wij houden je uiteraard op de hoogte.

“‘Donkerblauw’ gaat over het licht terug vinden na een lange tijd in het donker te zijn geweest. LighNaast dat het gaat over een romantische relatie, raakt het nummer ook een ander thema in mijn leven; ik wist een lange tijd niet waar ik (muzikaal) aan toe was en had even nergens zin meer in. Het schrijven van onder andere ‘Donkerblauw’ gaf ook mij mijn licht terug en zorgde ervoor dat ik meer en beter schreef dan ooit. Ik hoop dat mensen goed naar de teksten luisteren en nog beter: ik hoop dat het mensen hoop geeft om ook uit vervelende situaties te kunnen klimmen.”
– Benjamin
 Momenteel werkt Benjamin aan zijn debuutalbum, dat vol staat met zijn eigentijdse interpretatie van klassieke Nederlandse popmuziek. Op het album zal onder meer ‘Donkerblauw’ staan, dat hij schreef op een blauwe maandag. De track gaat over je een lange tijd somber voelen, totdat je iemand tegenkomt die dit allemaal in één klap verandert. Met twee psychologen als ouders, is het niet gek dat hij in zijn muziek thema’s aankaart als zelfbeeld, relaties en (het overkomen van) depressie. De chansonnier is altijd op zoek naar een schuine blik op de werkelijkheid. Voorheen maakte Benjamin naam onder de vlag van zijn band TRAUDES. Hiermee werd hij o.a. uitgeroepen tot 3FM Talent en trad hij op bij DWDD en Noorderslag.
mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments