HomeWritingStarten met een interieurblog in 2024. Hoe dan?

Starten met een interieurblog in 2024. Hoe dan?

Starten met een interieurblog in 2024. 

Bloggen is weer hot! Het is weer trending! En we doen het allemaal, ja we doen het bijna allemaal. Nou dat is niet helemaal waar. We doen het niet allemaal. Veel bloggers zijn zelfs gestopt.

Wist jij al dat Een blog kan dienen als jouw online CV? Zoek jij werk als tekstschrijfster of werk in de communicatieve branche of zoek jij misschien werk als interieur designer? Dan kan een blog als jouw visitekaartje dienen. Sowieso is bloggen gewoon leuk. Je kan ook een hobby blogger zijn! Maar veel bloggers vinden het toch leuk om uiteindelijk een extraatje te verdienen met hun passie.

Maar hoe begin je nou met een blog?

Je moet een naam voor jouw blog bedenken. De blognaam en de bijbehorende url van het blog zijn beiden erg belangrijk. Jouw blog naam moet wel ergens op slaan. Neem nou Life of an artist.nl Wij focussen ons op artiesten en creatievelingen en het leven erom heen. Het past dus goed bij het concept. Wat wel lastig is dat veel namen al weg zijn. Er zijn natuurlijk meer ondernemers en de populaire www.namen zijn vaak al weg. Je kan deze wel bijvoorbeeld kopen. Een kleine investering, maar dan heb je wel een goede .com domeinnaam. Wil jij liever in het Nederlands ondernemen? Dan is .nl een prima domeinnaam. Je kan bij hostnet.nl je domeinnaam vastleggen. Zoeken maar! en anders kopen maar;) Domeinnamen is een hele handel tegenwoordig. De beste branding namen zijn vaak al weg.

Dan voor welk platform kies je?

We leven in 2024: uiteraard kies je dan gelijk goed en dus voor WordPress. De meest populaire websitebouwer ter wereld. Bekende websites gebruiken WordPress. Denk dan aan The New Yorker, Sony music, Variety, MTV news, BBC Amerika en nog veel meer grote berijven.

Heb je hulp nodig bij het installeren van WordPress en bij het designen van een leuke originele website? Dan zou ik niet voor een dure partij kiezen (er zijn er een hoop), maar gewoon voor Fiverr gaan. Goed, maar betaalbaar! Ontzettend veel website developers en designers die jou kunnen helpen met jouw website.

Is jouw website klaar? Dan kun je beginnen met schrijven. Plaats uiteraard leuke foto’s van jouw interieur. Om een inspiratie (interieur) site te geven en een site waar we grote fan van zijn: Interior Junkie. Laat je inspireren door deze website en geef je eigen draai eraan.

Succes met jouw eigen interieurblog! Je kan het!

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments