HomeArt & DesignStedentrips in Nederland: hier moet je zijn!

Stedentrips in Nederland: hier moet je zijn!

Ook Nederland zit vol met mooie en sfeervolle steden voor de culture liefhebbers. Maar waar moet je nou zijn? Amsterdam, Utrecht, Rotterdam kennen we natuurlijk allemaal en zijn hardstikke leuk voor een weekend winkelen of uitgaan, maar er zijn zoveel meer steden voor leuke stedentrips in Nederland.

Hier een aantal leuke steden op een rijtje voor jou voor alle cultuur snuivers en creatievelingen:

Amersfoort:

Amersfoort is de grootste verrassing van Nederland, middenin het land. Op maar 15 minuten met de trein vanaf Utrecht vind je de middeleeuwse stad, die historie ademt met al haar monumenten. Tegelijkertijd barst het van het moderne stadse leven. Amersfoort heeft een fantastische binnenstad met street art, winkels, gezellige bars, cafés en heerlijke restaurants. De grootste schat van Amersfoort is haar historie. In de vele monumenten, straatjes, grachten en subtiele details voel je de middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw. Hou je van shoppen? In Amersfoort is er voor ieder wat wils!

Elburg:

Wie in Elburg stad loopt, waant zich in de middeleeuwen. De Oude Wallen met hun schitterende bomen, de smalle steegjes, de keitjesstoepen en prachtige doorkijkjes maken van de vesting een sfeervolle omgeving waar je heerlijk kan wandelen.

De gemeente Elburg grenst aan de Veluwe en kent veel groene en natuurrijke plekken. Oude kerkpaden bieden de wandelaar de kans om het landschap te ervaren zoals eerdere generaties dat hebben gedaan. Aangekomen bij het meer bestaat het landschap voornamelijk uit riet en water, hét domein van talloze vogels, waaronder verschillende zeldzame soorten. Een echte aanrader!

Hardewijk:

Harderwijk bruist! Deze prachtige eigentijdse stad heeft meer dan 100 monumenten, pittoreske straatjes en sfeervolle pleinen. Al sinds 1252 wordt Harderwijk – ooit gelegen aan de Zuiderzee – aangeduid als Hanzestad. Er zijn zelfs nog delen van de oude muur te vinden, compleet met indrukwekkende torens.

Vanuit de historische binnenstad sta je binnen 2 minuten bij de Veluwerandmeren. Je kan hier naar het iconische strand, maar ook kan je een rondvaart maken met een rondvaartboot, sloep, of zeilboot. Tuur over de rand van je glas wijn naar de zon die langzaam in het water zakt en geniet van de prachtige omgeving. Natuurlijk mag een bezoek aan het Dolfinarium niet ontbreken wanneer je op bezoek gaat in Harderwijk. Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark in Europa. Harderwijk en het Dolfinarium zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bezoek dit mooie zeedierenpark en maak van héél dichtbij kennis met de meest bijzondere bewoners van de zee: dolfijnen, bruinvissen, walrussen, zeeleeuwen en zeehonden.

Delft:

Bij buitenlandse toeristen staat het steevast hoog op de to do lijst, maar gek genoeg zijn veel Nederlanders er zelf nog nooit geweest. Het schilderachtige plaatsje Delft is dan ook de ideale bestemming voor stedentrips in Nederland. Wandel door de knusse straatjes, bezoek Royal Delft en het Vermeer museum en spot natuurlijk de vele Delfts blauwe tegeltjetjes

Leeuwarden:

In 2018 droeg Leeuwarden de titel Culturele Hoofdstad van Europa en sindsdien krijgt deze stad eindelijk wat meer aandacht. Leeuwarden is oprecht een sfeervolle stad die vol verrassingen zit. Dat begint al bij de Friese versie van de toren van Pisa: de Oldehove staat er minstens zo scheef bij! Een andere must is de Blokhuispoort. in deze voormalige gevangenis zitten nu allerlei creatieve ondernemers gehuisvest. Ook een echte aanrader!

Dit lijstje is natuurlijk verre van compleet van leuke stedentrips in Nederland. Er zijn zoveel meer leuke steden. Wat dacht je van Doesburg? of van het mooie Naarden-vesting? Genoeg te doen in ons kleine kikkerlandje!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments