HomeMusicSticks brengt "Alles over Hoop".

Sticks brengt “Alles over Hoop”.

Sticks (Junte Uiterwijk) is in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot één van de meest invloedrijke artiesten van Nederland. Als soloartiest en in groepsverband – denk aan Opgezwolle en de Fakkelbrigade – heeft hij inmiddels al 19 albums op zijn naam staan. Ook bracht hij vorig jaar een boek uit (Grijnzen naar de Goden) en verscheen zijn documentaire ‘Het Mooiste Komt Nu’. Vandaag verschijnt met ‘Alles Over Hoop’ een soloalbum dat, zoals de titel al suggereert, gaat over hoop: “In tijden dat alles over hoop ligt, leer je dat alles over hoop gáát. Over hoop houden al is de wanhoop soms nabij. Van gedachtewereld tot gevoelsleven tot maatschappelijke ontwikkelingen: hoop doet leven, al is het op hoop van zegen. Daarom is dit hét centrale thema op mijn album.”
Luister ‘Alles Over Hoop’ hier
Op het album staan samenwerkingen met gevestigde namen uit de hiphopwereld, zoals Winne, Sevn Alias en Zwangere Guy. Ook staan er twee bijzondere samenwerkingen op uit de popwereld: Paul de Munnik en Karsu, bekend van haar deelname aan ‘Beste Zangers’.

Volgens eigen zeggen is dit zijn meest persoonlijke album tot nu toe:“Het bevat mijn meest persoonlijke teksten, dicht op de huid. Van zwaarmoedig naar lichtvoetig, over beats van producers die met me meegedacht hebben over een coherente, warme sound. Mijn hoop is mensen met dit album te inspireren door ze te laten zien dat ze niet alleen zijn, door herkenbare gedachten en gevoelens te laten horen. Hoe verschillend we ook zijn, we moeten het samen zien te redden: ‘Ik heb een paar krassen op mijn plaat maar is het niet wonderbaarlijk hoe we daarin lijken op elkaar?’”
– Sticks
Sticks heeft gedurende de jaren een trouwe en grote fanbase opgebouwd. Zo verkocht hij zijn komende live shows op 18 en 19 februari in Tolhuistuin binnen enkele minuten uit.
mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments