HomeLifeTijd om jouw eigen home studio te maken!

Tijd om jouw eigen home studio te maken!

Je bent artiest en dat betekent dat jij veel aan het creëren bent. Tegenwoordig is het niet meer nodig om naar een professionele studio te gaan om al jouw werk op te nemen. We zijn nu op een punt gekomen waarop we gemakkelijk vanuit huis van alles zelf kunnen doen. Daarom is het tijd voor jou om een eigen home studio te maken!

Waarom dan eigenlijk?

In de wereld van het artiestenleven werk je veel met mensen samen. Dat heeft zijn voordelen, maar ook wat nadelen. Vooral als je nog maar net begonnen bent, kunnen de nadelen al snel voelbaar zijn. Je bent namelijk snel afhankelijk van mensen. Heb je nog niet jouw eigen studio, dan moet je die van een ander gebruiken. Daarbij komt ook kijken dat je iemand nodig hebt die weet hoe de desbetreffende DAW-software werkt, die jou volledig kan helpen met opnemen en het maken van een beat.Je wilt natuurlijk niet voor altijd mensen vragen om hulp, tijd en/of ruimte. Daarnaast leer je jezelf ook beter kennen als je een eigen studio hebt die je veel gaat gebruiken. Je leert manieren om wat sneller te werken en daarnaast merk je bij jezelf wat wel en niet werkt. Hierdoor weet je beter wat je wilt hebben als je weer met iemand anders in de studio zit. Best wel handig, toch?

De aankleding van de studio

Tja, een studio moet natuurlijk wel een beetje opgepimpt worden met leuke meubels zoals een relaxfauteuil. Als jouw toekomstige studio voelt als thuiskomen en een veilige plek is voor je, zul je meer inspiratie opdoen en ideeën krijgen voor nieuw werk en nieuwe ideeën. Daarnaast kun je deze ruimte ook weer slim inzetten voor content op sociale media. Denk bijvoorbeeld aan een klein stukje van een eigen nummer die je hebt gemaakt en daarbij een leuke video maakt in de studio waarop te zien is dat je bezig bent met het perfectioneren ervan. Je maakt op deze manier al veel reclame en daarnaast maak je ook bekend dat je een nummer gaat uitbrengen. Dat zijn dus twee vliegen in één klap. Let er wel op dat de hoeveelheid geld die in de aankleding wordt gestoken erg hoog kan zijn. Je hebt immers ook al een hoop nieuw apparatuur gekocht, dus wees zuinig met je geld en je hoeft natuurlijk niet in alles één keer te kopen.

Tijd om te shoppen! Zoek daarom op site van Meubelzorg voor de beste meubels voor jouw toekomstige home studio!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments