HomeInfluencersTumblr. Wat is het en wat kan je ermee?

Tumblr. Wat is het en wat kan je ermee?

Tumblr. Is het eigenlijk nog wel een ding in 2021?

Wat is tumblr eigenlijk precies?

Tumblr is een microblogging systeem en sociaal netwerk dat al in 2006 werd opgericht. door David Karp met het doel om een vrije en leuke blogsite te worden om zo inspiratie te delen met de wereld. In 2013 werd het overgenomen door Yahoo, dat het potentieel zag in de unieke benadering van het platform. De website maakt het namelijk mogelijk om vrijwel elke gewenste vorm van content (tekst, links, audio, video en afbeeldingen) op eenvoudige wijze met anderen te delen. Een kruising tussen WordPress en sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram. 

Inmiddels staan er bijna 400 miljoen blogs op de website en is dit aantal momenteel nog altijd groeiende.Al hoewel..Sommige zijn er mee opgegroeid en andere kennen dit platform nog helemaal niet.

Het grootste voordeel van Tumblr zit hem in de intuïtieve gebruikersprocessen ten opzichte van andere blog- en social media-platforms. Het is bijzonder makkelijk om originele en creatieve content te creëren en dat maakt de site toegankelijk voor doelgroepen uit een breed scala aan leeftijdsklassen. Met name bij jongeren is het netwerk zeer gelief en populair.

Maar de grote vraag is eigenlijk: is Tumblr nog wel trending? Wordt het nog wel gebruikt anno 2021? Waar Instagram en Tiktok overheersen.

Instagram heeft het eigenlijk overgenomen van Tumblr. Het is de manier om je originele content en foto’s te delen met de wereld. Ook Tiktok is momenteel erg populair en trending onder jongeren. Lees hier meer over Tiktok. Voor blogs gebruiken mensen tegenwoordig vooral WordPress (De dagen van blogger en blogspot zijn ook een beetje over..). Als je echt professioneel wilt bloggen dan is WordPress wel het platform. Meer dan 75 miljoen websites draaien nu op WordPress.

Wij zijn erg benieuwd wat het volgende social media platform gaat worden. Wat het gaat overnemen van alle andere platformen. Stay tuned en read this!

Wil jij nou ook een professioneel blog starten? Lees dit dan eens.

Succes!

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments