HomeWritingVan bloggen je werk maken. Hoe doe je dat?

Van bloggen je werk maken. Hoe doe je dat?

Van bloggen je werk maken, hoe doe je dat dan?

Nou gewoon simpel: hard werken en vooral volhouden!

Veel inspiratie op doen, veel schrijven en vooral volhouden! Bloggen is een lange termijn proces. Scoren in Google en bezoekers op je blog krijgen kost nou eenmaal tijd.

Youtube en Instagram heeft het wel overgenomen van de bloggers. Dat is wel duidelijk, de influencers rijzen de pan uit, maar alsnog zijn er genoeg mensen die graag lezen en graag hun passie uitoefenen: schrijven. En mensen die graag willen schrijven kunnen dit doen op hun blog. De 1 leest graag en de ander schrijft graag. Iedereen verdient het om creatief te zijn en zichzelf te uiten. Of dit nou is in zingen, dansen, bezig zijn met make-up, schilderen, kleding ontwerpen of tekenen bijvoorbeeld. You deserve your shot and your shine.

Hoe kan je dan leven van je blog?

Nou er zijn verschillende manieren om te leven van je blog.

Je moet er in ieder geval voor zorgen dat je blog/online magazine veel bezoekers heeft. Dat je content dus door veel mensen gelezen wordt en dus interessant is.

Vervolgens kan je denken aan verschillende verdienmodellen. Je kan denken aan Google Adsense, al is dit meestal geen vetpot. Tenzij je echt een groot aantal views per maand hebt, denk dan aan 300.000 of meer. Tegenwoordig zijn er ook alternatieven voor Adsense, denk dan aan Ezoic, maar je kan ook denken aan affiliate marketing. Misschien heb je hier wel eens van gehoord. Hierbij promoot je producten en krijg je een commissie over de verkoop van die producten. Hierbij kan je denken aan kleding, maar ook aan cursussen, beauty producten, boeken etc. Dit wordt veel toegepast bij grote online publishers/online magazines. Denk dan aan Girlscene, NSMBl, Trendalert, maar ook bij &C van Chantal Janzen.

Als je eenmaal genoeg (denk dan aan minimaal 10.000) unieke bezoekers per maand hebt dan krijg je vaak aanvragen van bedrijven en merken die willen samenwerken. Je kan je ook inschrijven bij bedrijven zoals Blog Brains en Hulc, maar er zijn er nog veel meer. Lees hier meer daarover.

Wil jij nou ook lekker bloggen en mensen empoweren? Talenten en creatievelingen in de spotlights zetten? Vind jij dat andere mensen het verdienen om ook te shinen? Wordt jij hier blij van? Lees dan dit artikel eens.

Van bloggen je werk maken? Ja dat kan, maar hou wel vol en verdiep je uiteraard in SEO, wat ervoor zorgt dat jij scoort in Google met jouw content. Bekijk deze cursus.

En vergeet niet onze shop te checken!

Succes!

Bron: Google, Beeld: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments