HomeMoneyVerdiensten Youtuber in 2024? Benieuwd. Lees gauw verder.

Verdiensten Youtuber in 2024? Benieuwd. Lees gauw verder.

Verdiensten YouTuber in 2024? Wat verdienen die YouTubers die jij volgt nou eigenlijk? Ben jij benieuwd. Lees dan gauw verder.

Velen vragen zich af hoeveel een YouTuber nou eigenlijk verdient. YouTube en vloggen is BIG business. Het is eigenlijk tegenwoordig populairder dan bloggen.

Verdiensten Youtuber:

Maar wat zijn nou eigenlijk de verdiensten van een YouTuber? Dat verschilt natuurlijk heel erg. De ene is de ander niet. Wat we wel kunnen zeggen is dat je per 1000 views gemiddeld zo’n 3 tot 5 euro verdient. Dat bedrag hangt van meerdere factoren af.

Vloggers zijn één van de meest voorkomende soort YouTubers. In Nederland is vooral Enzo Knol hier bekend mee. Hij legt zijn dagelijkse leven vast op camera en uploadt dit vervolgens op YouTube.

De kijker gaat hiermee als het ware mee in het leven van de vlogger. Voor een vlogger is het dan ook belangrijk dat ze elke dag wat interessants opnemen. Je moet dus steeds vernieuwend zijn en interessant blijven voor je kijkers.

Enzo Knol heeft meer dan 2 miljoen abonnees op Youtube en verdient duizenden euro’s alleen al met zijn YouTube account. Naast de advertentiekosten die je dus uit YouTube video’s kunt halen, verdienen grote YouTubers natuurlijk ook geld uit sponsordeals en de verkoop van merchandise.

Wil jij ook geld verdienen met YouTube?

Om een goede YouTuber te worden moet je weten waar je over wilt vloggen. Wil je een beauty vlogger worden en make up tutorials doen? Zoals Nikkie de Jager? Of wil je liever een game vlogger worden of bijvoorbeeld een informatieve vlogger? Wees creatief en verzin iets! Je moet ook weten welke mensen je wilt bereiken en welke filmpjes deze mensen willen volgen. Om een goede YouTuber te worden moet je jezelf dus uniek maken, je kanaal zo goed mogelijk vullen en optimaliseren, je filmpjes goed bewerken, regelmatig video’s uploaden, social media gebruiken om je filmpjes te promoten etc. Er komt wel het een en ander bij kijken en het kost natuurlijk veel tijd. Dat neemt niet weg dat ook jij een succesvolle Youtuber kan worden.

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments