HomeOtherVoordelen van een sim only abonnement

Voordelen van een sim only abonnement

#ad

Als je een nineties-kid bent dan herinner je je vast nog je eerste mobiele telefoon. Misschien kreeg je die van je ouders cadeau zodra je naar de middelbare school ging, of heb je er zelf hard voor gespaard met de centen die je verdiende met je krantenwijk. Vaak was zo’n toestel best duur in aanschaf, en moest je er ook nog beltegoed bij kopen. Dan fietste je naar een benzinepomp of een lectuurwinkel in de buurt en kocht je daar dan voor een tientje beltegoed, waarmee je vervolgens nauwelijks kon bellen omdat bellen vaak enorm duur was. Dat beltegoed gebruikte je dan eerder om mee te sms’en. In de begintijd kostte een smsje versturen maar liefst 23 cent. Als je een tientje beltegoed had kon je daar dus zo’n veertig sms’jes mee versturen. En dat waren geen lange epistels zoals je nu doet, maar dan was je gebonden aan een x-aantal tekens. Vandaar ook de afkortingen ‘hvj’, ‘wjnmk’ en ‘cu’ (hou van jou, wil je nooit meer kwijt en see you). Vaak ging je pas later voor een abonnement. Daarbij werd je vaak verleid met een ‘gratis’ telefoon. Dat die telefoon vaak helemaal niet zo gratis was, daar kwam je later pas achter. Tegenwoordig zijn beide vormen niet meer in trek, en gaan veel mensen voor een sim only abonnement. Een abonnement waarbij je alleen betaalt voor het gebruik van de sim-kaart, en waarbij je zelf nog een telefoon moet aanschaffen.

Wat zijn de voordelen van een sim only abonnement?

De voordelen? Daar kunnen we kort en helder over zijn: de kosten! Al voor een tientje per maand heb je een prima sim only abonnement te pakken. 300 minuten bellen, voldoende MB’s om een maand mee uit de voeten te kunnen en (afhankelijk van het abonnement) kun je ook nog voldoende sms’jes versturen (voor wie dat nog doet). Het enige nadeel is dat je zelf nog een toestel aan moet schaffen, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Heb je bijvoorbeeld nog een iPhone 6s die het nog prima doet en ben je niet zo van steeds de nieuwste gadgets, dan hoef je helemaal geen nieuw toestel aan te schaffen maar kun je nog een hele tijd verder met je oude toestel.

Moet je ieder jaar een nieuw abonnement afsluiten?

In principe is het zo met een sim only abonnement dat je wanneer je niets doet, je abonnement na afloop van de looptijd automatisch wordt verlengd. Het loont echter vaak wel de moeite om aan het einde van de looptijd te kijken naar je daadwerkelijke verbruik. Heb je bijvoorbeeld amper MB’s gebruikt omdat je toch altijd op de Wifi zit te kijken naar je favoriete filmpjes van creatieve Youtubers? Of heb je juist meer MB’s nodig omdat je veel muziek streamt via 4G? Het is goed om dat even onder de loep te nemen, zodat je een juiste keuze maakt voor een eventueel vervolg van je contract. Dit kan een hele voordelige beslissing zijn.

Image: Pexels

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments