HomeFashionWaarom is fashion zo belangrijk?

Waarom is fashion zo belangrijk?

Op Life of an Artist besteden we ook aandacht aan mode trends en nieuwe merken. We houden vooral van edgy/urban/hiphop merken, maar we staan open voor allerlei creativiteit. De creatieve industrie bevat natuurlijk ook fashion. Fashion is belangrijk in de wereld.

Stylisten, fashion fotografen en designers zijn ook creatieve mensen met een creatieve geest.

Mode oftewel fashion is belangrijk. Mode is een kunstvorm. Het kan je een hele andere uitstraling of look geven. Het kan je leven veranderen en je leven positief beïnvloeden.

In deze blog bespreken we verder waarom fashion eigenlijk zo belangrijk is.

4 redenen waarom fashion zo belangrijk is.

1.First impression

Mode geeft de eerste indruk van een persoon. Hoe kleed deze persoon zich? Kan hij of zij kleuren combineren? Draagt hij of zij accessoires? Wat kreeg je mee van de kledingstijl? Wat voor soort persoon is dit? De eerste indruk is erg belangrijk, met name ook bij sollicitatie gesprekken.

Designer kleding ofwel premium kleding kan je fashionlook/outfit net even dat extra geven. Soms is kwaliteit kleding beter voor de uitstraling en de algehele look. Je ziet ook wel vaak dat het duurdere kleding is. Het is natuurlijk wat duurder, maar dan heb je ook wel wat.

2.Het is een stukje status

Het geeft niet alleen een eerste indruk, maar kleding is ook wel een statussymbool. Met name onder jongeren is dit het geval. Jongeren kopen bepaalde premium merken alleen maar om er bij te horen. Merken die populair zijn onder jongeren zijn Daily Paper, Black Bananas, maar ook Balenciaga en Gucci zijn erg populair onder jongeren. Lees hier meer over merken voor de jeugd. Ook Zalando is tegenwoordig erg populair en verkoopt veel designer merken en leuke trendy kleding voor jongeren, maar ook voor andere mensen.  Zalando is een van oorsprong Duitse webshop voor schoenen, kleding en mode-accessoires. Ze hebben voor elke doelgroep de juiste kleding en voor ieder wat wils.

3.Het laat de creativiteit van de mens zien     

Je kan je emoties en gevoelens uiten in mode. Je kan je creativiteit laten zien. Je kan je uitleven met fashion. Het soort outfit dat we dragen, zegt veel over onze liefde voor kunst en goede smaak. Je gevoel voor stijl. Je gevoel voor het stijlen van kleuren en verschillende soorten stoffen. Mode is gemaakt voor de creatieve persoon. Je hebt verschillende stylen, gothic, emo, edgy, classy, urban etc. Voor meer over verschillende soorten kledingstijlen kan je dit eens lezen. 

  1. Mode helpt je zelfvertrouwen te vergroten

Een goede leuke outfit kan je beter over jezelf helpen voelen. Je hele uitstraling kan veranderen. Met behulp van modetrends kun je zelfrealisatie bereiken. Maar het is belangrijk dat je kleding draagt waar je je ook fijn en comfortabel bij voelt. Is iets erg trending tegenwoordig, maar niet jouw ding? Ga dan niet met die trend, maar blijf bij jezelf.

Fashion is belangrijk en designerkleding kan je net even dat extra geven. Het is dan wel duurder, maar er wordt meer geld in het ontwerp en de productie gestoken. Je ziet er niet alleen mooi en netjes uit in merkkleding, maar het je onbewust ook succesvoller, blijkt uit onderzoek.

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments