HomeLifeNederlandse drag queens organiseren voorleesmiddag voor kinderen en spreken zich zo uit...

Nederlandse drag queens organiseren voorleesmiddag voor kinderen en spreken zich zo uit tegen Amerikaanse anti-drag bills

Vorige week kwam het nieuws dat de Amerikaanse staat Tennessee een wet heeft aangenomen die drag shows aan banden legt, andere Amerikaanse staten zullen binnenkort volgen. Het nieuws heeft de queer community wereldwijd opgeschrikt, zo ook in Nederland. Daarom slaan The Drag Agency en Stichting UNBOXED de handen ineen om een tegengeluid te laten horen. Ze organiseren op woensdag 15 maart een Drag evenement in Amsterdam, speciaal voor kinderen. Het event zal vrij toegankelijk zijn.

Op woensdag 15 maart zal er in Pacific in het Amsterdamse Westerpark een voorleesmiddag voor kinderen gehouden worden. Hier zullen diverse drag queens zoals initiatiefnemer Heisa Jynx samen met Abby OMG, The Countess (beide bekend van Drag Race Holland) en Hoax LeBeau (bekend van De Diva In Mij en kandidaat voor Nachtburgemeester Amsterdam) de aanwezige kinderen op een leuke interactieve manier voorlezen. Het inclusieve kinderboek Donnie van Lisa Maschhaupt oprichter van Stiching UNBOXED en mede-initiatiefnemer van dit event zal hierbij centraal staan.

Info event
Datum: 15 maart 2023
Tijd: 14.00-16.00u
Locatie: Pacific, Amsterdam

Over The Drag Agency
Het Amsterdamse agentschap The Drag Agency is eind 2019 opgericht en is daarmee het eerste full service agentschap voor drag queens in de Benelux. The Drag Agency gelooft in een wereld waarin mensen hun ware zelf kunnen zijn. Een wereld die de vreugde in mensen ziet en bijdraagt aan gelijkheid tussen geslachten, seksualiteit en uiterlijk. Het agentschap zet hun sterke roster vol talentvolle unieke queens in voor diverse merken, evenementen en organisaties en heeft zo in de afgelopen twee jaar samengewerkt met merken en bedrijven zoals Netflix, Videoland, Red Bull, VU Amsterdam, Hunkemöller, VodafoneZiggo, Uber, PriceWaterhouseCoopers, Google en vele anderen. In 2022 richtte ze zusterbedrijf TDA Management op. TDA Management is een agentschap wat zich naast de bestaande werkzaamheden meer zal focussen op het ontwikkelen en begeleiden van diverse queer talenten.

Over stichting UNBOXED
Stichting UNBOXED stimuleert kinderen en jongeren op een interactieve, eigentijdse manier om zelf een mening te vormen over onderwerpen als diversiteit, vrijheid en inclusie. UNBOXED organiseert al vijf jaar succesvolle events voor kinderen en jongeren. Bijvoorbeeld De Voorleesclub waarbij er inclusieve kinderboeken worden voorgelezen door prachtige queens. Ook organiseren zij ieder jaar Het Magische Bal waar prinsen op hakken lopen en prinsessen met snorren. UNBOXED wil kinderen en jongeren meegeven dat iedereen een plekje verdient op deze wereld en dat jij daarbij kan helpen door mensen te omarmen zoals ze zijn.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments