HomeLifeWat is een content creator nou eigenlijk precies?

Wat is een content creator nou eigenlijk precies?

Iedereen noemt zichzelf tegenwoordig content creator. Het beroep van nu.

Maar wat is een content creator nou eigenlijk echt? De meeste content creators zijn eigenlijk helemaal niet origineel en doen elkaar allemaal na. Vooral op de gram zie je veel hetzelfde voorbij komen. Vrouwen in bikini etc. 1 iemand set de trend, bijvoorbeeld Rianne Meijer met haar real en not real foto’s en de rest doet het na. We love Rianne Meijer btw, ze is origineel, oprecht en durft zichzelf te laten zien. Lees hier meer over deze populaire influencer. We need more trendsetters!

Maar wat is een content creator eigenlijk?

Een content creator is iemand die content maakt voor media, zowel online als offline. Dit kunnen blog posts zijn, maar ook nieuwsbrieven, social media posts, video’s, grafisch ontwerp en nog veel meer. Content creators zijn creatieve mensen en tegenwoordig worden content creators ook wel vaak influencers genoemd. Ze creëren content voor op Instagram of voor op Tiktok of Youtube. Tiktok is het een beetje aan het overnemen momenteel.

Websites zoals Linkpizza en Hulc.nl staan vol met content creators en influencers. Het is inmiddels een big Business geworden. Al is Linkpizza inmiddels meer voor influencers op Instagram en Tiktok dan voor bloggers. Dat is wel jammer voor de bloggers onder ons. Hulc.nl is wel gericht op bloggers, maar daar is ook wel veel concurrentie. De content creator branche is momenteel een concurrende branche. Moeilijk, maar niet onmogelijk.

Waarom zijn content creators belangrijk?

Content creators zin meestal goed in hun vak en zijn vaak origineel en creatief. Content creators kunnen jouw bedrijf naar het volgende level tillen. Ben jij zelf niet creatief of goed met content? Huur dan een content creator in. Wil jij nou ook iemand die niet alleen zorgt voor originele content, maar ook voor content die scoort in Google? Oftewel SEO content? Neem dan contact op! Bezoekers komen met name via zoekmachines zoals Google.

Wat zijn de voordelen van content creator?

Content creators helpen je niet alleen om waardevolle, informatieve content te maken voor je bedrijf/webshop/blog. Ze doen nog veel meer. Content creators helpen je met zorgen voor naamsbekendheid en brand awareness. Content creators helpen je de brand awareness te vergroten en verspreiden content over jouw merk op blogs, sociale media kanalen, websites en via persberichten. Maar content creators zorgen ook voor klantenbinding. Een tevreden klant leidt tot mond-op mond reclame. Door regelmatig content te maken hou je de relaties met je klant warm. Goede content is gewoon king!

Ben jij creatief en wil jij nou graag jouw online content creaties laten zien aan de wereld? Begin dan ook een blog of online business. Volg onze stappen in onze shop en start creating!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments