HomeMoneyWat verdient een blogger nou eigenlijk?

Wat verdient een blogger nou eigenlijk?

Wat verdien een blogger nou eigenlijk? Daar zijn veel mensen benieuwd naar.

Kan je echt leven van een blog? Is het een fabeltje of kan het echt? Als je inmiddels een beetje thuis bent in de blog wereld en de verschillende verdienmodellen weet en kent, dan weet je dat het wel echt mogelijk is. Bloggen heeft wel een lange adem nodig, want een fulltime inkomen kan wel 10 jaar duren. Heb jij het geduld om 10 jaar te bloggen voor weinig geld en het te zien als investering? Thats the big Question. Patience is key. Volhouden dus! Passive income wil iedereen toch tegenwoordig? Dat kan dus door middel van een blog.

Er doen een aantal algemene vuistregel de ronde over hoeveel een blogger verdient per maand op basis van het aantal unieke bezoekers:

  • 25.000 bezoekers: 400 euro
  • 50.000 bezoekers: 600 euro
  • 75.000 bezoekers: 900 euro
  • 100.000 bezoekers: 1250 euro
  • Meer dan 100.000 bezoekers per maand: 1500+ euro

Maar dit hoeft dus niet zo te zijn. Er zijn ook bloggers die met bijvoorbeeld affiliate marketing 2000 euro verdienen bij 50.000 bezoekers. Maar dit hierboven is een goed uitgangspunt. Op naar die 100.000 bezoekers dus! Met Google Adsense (of Mediavine of ezoic) verdien je al gauw een paar duizend euro aan alleen al advertising met bijvoorbeeld 500.000 bezoekers/pageviews. Daar kunnen nog andere inkomsten zoals affiliate marketing en gesponsorde artikelen bijkomen. Het is maar net welke verdienmodellen jouw blog heeft en wat jij aan SEO doet. Vergeet SEO dus niet! Ga voor de cursus en breng je blog naar een next level.

Enkele voorbeelden van andere bloggers:

Style en Sugar is een interieur en mama blog van Greet. In een post in 2020 vertelde eigenaresse Greet dat ze 700 tot 1000 euro verdient met haar blog en haar Instagram. Of dit elke maand zo is weten we niet.

-Ilse van Elleswijk verdiende met haar blog in mei 2020: € 2535,39 ex btw. De maand mei is geen uitschieter bij Ilse. Ze schrijft dat ze elke maand tussen de 2000 en 3000 euro verdient. Ze heeft ruim 50.000 unieke bezoekers per maand. Zo zie je maar dat de vuistregel niet altijd opgaat. Het hangt helemaal af van jezelf en hoe jij je blog behandelt en welke verdienmodellen je eraan koppelt. Ze verdient haar geld op verschillende manieren.

Eigenaresse, Nicoline van bloggenloggen.nl geeft aan op haar blog dat ze gemiddeld tussen de 2000 en 3000 per maand verdient met haar blogs en ze heeft er meerdere (een stuk of 4). Met meerdere blogs is het dus ook zeker mogelijk om een fulltime inkomen uit bloggen te halen en vergeet niet dat deze dame al zeker 15 jaar bezig is.

-De eigenaar van demodernenomaden.nl (de trend van nu), Mick Zadelhoff gaf aan dat hij inmiddels 50.000 unieke bezoekers heeft in 2021 en ongeveer 3000 euro per maand met zijn blog verdient door onder andere affiliate marketing. De ene maand verdient hij meer dan de andere natuurlijk. Passief inkomen is elke maand weer anders.

Onthoudt wel: er wordt veel gelogen in blog wereld, zowel over het aantal unieke bezoekers als over de verdiensten. Vaak is het minder dan je denkt. Je kan zien hoeveel unieke bezoekers iemand/een online blog heeft namelijk. Dat geldt dus ook voor online magazines zoals Girlscene.nl, het hiphop magazine Puna.nl, complexnl.com en NSMBL.Nl. Hoeveel iemand verdient met bloggen of een online magazine valt natuurlijk niet te zien. Er zijn ook genoeg bloggers die maar een paar honderd euro per maand met bloggen verdienen door middel van affiliate marketing en advertising (Life of an Artist dus) en er nog lang niet zijn. Maar goed, wij zijn ook pas 1.5 jaar bezig en dat is dus nog lang geen 10 jaar. Op naar 5 jaar bloggen en kijken hoe we er dan voor staan.

De meeste hobby bloggers verdienen weinig tot niks. Het is maar net hoe jij je blog ziet en aanpakt. Take it to the next level! en neem je blog serieus.

Wat verdient een blogger? Dat kan dus erg uiteenlopen en hangt ook erg van je eigen insteek af en jouw inzet.

Bron: Google, Beeld: Unsplash

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments