HomeWriting5 redenen om te beginnen met bloggen. Vandaag nog!

5 redenen om te beginnen met bloggen. Vandaag nog!

Heb je veel vrije tijd over? Ben je gek op schrijven en creatief bezig zijn? Bruis je van de ideeën? Waarom begin je dan niet een blog?

Hier 5 redenen om te beginnen met bloggen:

  1. Je inspireert anderen

Er zijn ontzettend veel mensen die dagelijks zoeken naar creatieve inspiratie en hulp om bijvoorbeeld ook hun eigen blog te starten. Jij kan mensen helpen met jouw blog. Misschien ben je wel een inspirator van jezelf en vindt je het leuk andere mensen te inspireren en te helpen. Geef het goede voorbeeld. 

2.Je passie uitoefenen

Met een blog kun je heerlijk crea-bea bezig zijn en je gedachten en ideeën delen met anderen. Ben jij gek op schrijven en jouw ideeën tot uiting te brengen? Dan is bloggen het voor jou. Misschien ben je ook wel gek op fotografie. Is een fashionblog iets voor jou? Of een natuur blog? Het kan allemaal. Laat jouw skills zien en wie weet wordt je nog ontdekt door een bedrijf of creative agency en komt er een job uit voort. Always stay positive. Blogs zijn tegenwoordig een soort creatieve online portfolio’s. 

3.Geld verdienen met een blog

Het is echt geen fabeltje, je kunt echt geld verdienen met je blog! Je kunt er zelfs passief inkomen mee verdienen. Maar geloof me: makkelijk is het niet en het ook geen korte termijn plan.

Wil jij graag een extraatje per maand? Kom je elke maand wat te kort? Begin dan een blog. Je verdient door advertenties (Adsense, nou Adsense stelt niet zoveel voor, ik zou voor Mediavine gaan of Ezoic), maar ook door bijvoorbeeld affiliate marketing. Ook kun je zelf digitale producten en/of diensten creëren en verkopen via je je blog. Je hebt een blog met bezoekers en koppelt hier een webshop aan. 

Ben jij 4/5 jaartjes verder? Wie weet kan je er wel fulltime van leven. Het is vele bloggers gelukt. Al is het nu steeds meer belangrijk om je ook te focussen op social media. Veel samenwerkingen draaien ook om volgers en engagement op social media. Maar voor bloggers zijn er ook genoeg mogelijkheden om geld te verdienen. Mits je natuurlijk genoeg bezoekers hebt.

4. Je blog is eigenlijk gewoon je portfolio

Bloggen is eigenlijk ook een soort portfolio. Studeer jij journalistiek of communicatie en wil jij jouw ideeën en schrijfskills laten zien voor bijvoorbeeld een job als tekstschrijver of social media marketeer? Dan helpt je blog hierbij. Je kan laten zien wat jij kan, hoe je schrijft en hoe je met social media omgaat. Vergeet uiteraard social media niet. Veel bezoekers komen ook via Facebook en Instagram. Wil jij graag bloggen voor andere bedrijven? Dan helpt een blog hier natuurlijk ook erg erbij. Het is jouw unieke stukje op het internet. Je kan laten zien wat jij kan en zo bedrijven aanschrijven. Of misschien wordt je wel zelf benaderd door bedrijven die een goede blogger zoeken.

5. Leer andere nieuwe skills

Ik blog nu al een aantal jaar (ben ooit begonnen met Engelse blogs (www.makemoneyideas.net, www.hustlespirit.com) etc die geen succes waren en toen ik nog niks wist van SEO etc, oftewel scoren in Google met jouw content) en ik heb ontzettend veel nieuwe dingen geleerd. Ik ken alle populaire blogs op het internet. Ik weet alle informatie te vinden. Ik weet alles van WordPress, SEO, affiliate marketing, branding, social media etc. Je wordt een echte allrounder en uiteraard leer je ook beter schrijven door vaak te schrijven op je blog. Probeer 2/3 keer per maand te bloggen, maar vaker kan natuurlijk ook.

Ben jij overtuigd? Weet je niet hoe te beginnen? Lees voor onze andere artikelen en get inspired. 

Start vandaag nog!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments