HomeLifeWat zijn juicekanalen en waarom zijn deze zo,n hype?

Wat zijn juicekanalen en waarom zijn deze zo,n hype?

Juicekanalen in 2022: helemaal trending. Maar waarom toch? Zijn mensen dan echt zo gek op roddels en juice? Ja dat zijn mensen. Helaas, maar waar. Mensen lezen eerder over iemands ondergang dan over iemands succes en talent. Het klinkt gek, maar zo werkt de wereld. Thats life. “They want to see you do good, but never better than them, remember that”.

En dat vinden wij zeer jammer. Het wordt tijd dat supportive en empowerende media een trend wordt. Mensen helpen, in de spotlights zetten, een hand helpen naar de top en ze laten shinen ipv een trap nageven aan de top. Want: is fame eigenlijk wel zo leuk?

Even terug naar juicekanalen. Wat zijn dat eigenlijk nou precies?

Om meteen de meest voor de hand liggende vraag te beantwoorden: juicekanalen zijn eigenlijk een soort online roddelprogramma’s. Je kent uiteraard vast wel de Story en de Privé. Tegenwoordig verschuift het roddelnieuws steeds meer richting online (he, the future: is online!

Vooral Instagram en YouTube zijn populair voor dit soort juicekanalen. Zo is Yvonne Coldeweijer met haar roddelkanaal Life of Yvonne een regelrechte hit. Met zo’n 380.000 Instagramvolgers en ruim 150.000 YouTube-abonnees noemt Coldeweijer zichzelf niet voor niets ‘Alberta Verlinde’.

Of je dat nou echt wilt zijn is een andere vraag. Veel roddelbladen zijn anoniem en logisch.

Maar het is niet alleen Yvonne. Ook Roddelpraat (een website en Youtube kanaal van Jan Roos en Dennis Schouten is populair. Roddelpraat is erg grof en gaat naar onze mening te ver. Maar succesvol zijn ze wel en logisch. Dit is wat mensen leuk vinden en willen zien.

De juicekanalen hebben de laatste tijd een behoorlijke impact gehad in Nederland. Zo kwam Life of Yvonne als eerste met het nieuws dat er aangifte zou zijn gedaan tegen Marco Borsato bij The Voice Kids. Ook rondom alle schandalen met betrekking The Voice of Holland had Coldeweijer vaak extra informatie via zogenaamde ‘spionnen’.

Hoe komen ze dan aan hun informatie? Zoals het woord al zegt, veel dingen zijn gewoon roddels en andere dingen zullen misschien waar zijn. Vaak zijn het volgers van deze kanalen die berichten sturen aan de beheerders met interessante informatie oftewel “Juice”.Het is vervolgens aan de roddeljournalisten om de informatie wel of niet naar buiten te brengen.

Zoek je dus nog een idee dat aanslaat? Begin dan een “Juice” kanaal. Ik zou het wel anoniem doen om persoonlijke haat te voorkomen.

Of begin gewoon een supportive media kanaal dat mensen helpt. Nog een veel beter idee lijkt ons.

Bron: Google. IMage source: unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments