HomeLifeZijn artiesten eigenlijk wel gelukkig?

Zijn artiesten eigenlijk wel gelukkig?

Life of an Artist: are they happy people?

Maakt geld en rijkdom nou eigenlijk gelukkig? Wat is echte rijkdom? Is dat niet gewoon gezondheid en liefde? Het vinden van een soulmate bijvoorbeeld? Iemand met wie je alles kan delen?

Kijk naar Boef en Famke Louise. Hij heeft geld, succes en minstens een miljoen fans. Boef heeft het allemaal, maar toch liet de rapper in zijn recordbrekende documentaire weten dat hij soms ook ongelukkig is. En hij is niet de enige artiest die dat zo voelt.Zo gaf ook onder andere Famke Louise aan dat ze niet gelukkig is in haar documentaire. Maar hoe kan het dat artiesten zo ongelukkig lijken te zijn?

Ze hebben naast fans, ook te maken met veel kritiek en haat op bijvoorbeeld social media. Je hebt continu de spotlights op je en moet continu doen of alles koek en ei is. Artiesten zijn ook maar gewoon mensen van vlees en bloed. Daarnaast zijn er ook veel artiesten die strugglen. Die niet miljoenen of tienduizenden euro’s per maand verdienen met hun talent. Een artiesten leven is eigenlijk gewoon niet makkelijk. Creatieve mensen hebben het vaak helemaal niet gemakkelijk. Creativiteit gaat vaak gepaard met depressie en andere klachten zoals angst. Creativiteit is eigenlijk gewoon hartstikke mooi, maar ook moeilijk. Creativiteit is pijn en het uiten van emoties. 

Een artiesten leven is een eenzaam leven. Wie kan je eigenlijk nog vertrouwen? Wie is oprecht en wie wil alleen maar profiteren van je fame en rijkdom? Hier krijgen succesvolle artiesten op een geven moment mee te maken. 

Mensen doen leuk naar de media om zo de schijn op te houden, maar vaak zijn succesvolle mensen en artiesten helemaal niet zo gelukkig.

Er komt veel kijken bij het leven van een artiest. Remember that! Het is ook zeker niet de makkelijkste branche. Je moet steeds met iets nieuws en origineels komen en je hebt ook veel haters.

Bron:Funx.nl, Beeld: Pexels

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments