HomeMusicAntoon brengt nieuwe single "Blindelings" uit.

Antoon brengt nieuwe single “Blindelings” uit.

De nieuwe single van Antoon heet Blindelings. Het is de eerste solo-muziek van de zanger, rapper en producer sinds hij anderhalf jaar geleden zijn EP Klop Klop uitbracht. ‘Nu is het tijd voor nieuwe muziek waarmee ik hoop mensen opnieuw te inspireren’, aldus Antoon.

Antoon hoopt dat mensen iets van zichzelf herkennen in de track. “Het zou tof zijn als ik mensen kan inspireren met Blindelings. Of dat ze er vrolijk van worden en iemand een appje sturen met de tekst: “Ik ga Blindelings voor jou!”. Blindelings gaat over de veilige basis van een goede relatie. En dat kan met verschillende mensen zijn natuurlijk!  Je vriendin, je vader, een goede vriend. Verbinding… dat gun ik in deze tijd echt iedereen.”

Voor Antoon stond 2023 in het teken van touren met zijn band langs de grote festivals. Aan het einde van het jaar speelde hij ook een aantal shows op poppodia door het hele land. “Het leukste wat er is”, aldus de 21-jarige artiest. Het spelen met zijn band inspireerde Antoon om in 2024 instrumenten een grotere rol te geven in zijn muziek. “Meer gitaar, meer piano, maar nog steeds Antoon.” De teksten worden persoonlijker, vertelt hij. “Online deel ik niet veel over mijn privéleven, maar er komt veel nieuwe muziek aan. Ik hoop dat mensen me daardoor steeds iets beter leren kennen.”

De single is vandaag om 17.15u in première gegaan in de Q-middagshow met Domien op Qmusic. De video bij Blindelings komt zaterdagmiddag online.

In 2020 brak hij door met zijn single Hyperventilatie. Daarna scoorde hij hits als LeukVluchtstrook (met Kris Kross Amsterdam en Sigourney K), HalloHotelschool en Meteoriet. In 2022 was Antoon de meest gestreamde Nederlandse artiest op Spotify en gaf hij twee uitverkochte shows in de Ziggo Dome in Amsterdam. In april 2023 bracht Antoon de persoonlijke documentaire en het gelijknamige compilatiealbum Engel uit, in juni 2023 gevolgd door de EP Sliden met Ronnie Flex. Vorig jaar won Antoon de Q-Music Top 40 Award voor Beste Artiest en een Edison in de categorie Pop.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments