HomeMusicClaude start 2024 met nieuwe single 'Écoutez-moi'

Claude start 2024 met nieuwe single ‘Écoutez-moi’

Popsensatie Claude heeft een muzikaal topjaar achter de rug. Na zijn megahits Ladada (Mon Dernier Mot)’ en‘Layla’ sloot de artiest 2023 af met de Top 5-hit ‘Vas-Y (Ga Maar)’ met zijn muzikale helden Suzan en Freek. Dit prachtige lied zong Claude ook viermaal in een uitverkochte Ziggo Dome tijdens de concerten van het duo en daarnaast was hij te gast bij The Streamers. Nu luidt Claude het nieuwe jaar in met niet alleen optredens tijdens ‘De Vrienden van Amstel LIVE’, maar ook met een gloednieuwe single. ‘Écoutez-moi’ is, zoals je inmiddels van Claude gewend bent, een pakkende Nederlands-Franse Popsong.

Claude maakte de single met Joren van der Voort en Arno Krabman, producers die ook bij zijn vorige hits betrokken waren. De sympathieke zanger is blij met de release: “Vorige zomer speelde ik ‘Écoutez-moi’ al op een paar festivals en daar kreeg ik zulke leuke reacties op! ‘Écoutez-moi’ is een heerlijk, vrolijk nummer, maar het is persoonlijker dan je denkt. De boodschap erachter is dat je ook met niets gelukkig kunt zijn. Ik heb de afgelopen maanden zelf erg genoten van het liedje en ben blij dat ik het nu kan delen en dat we er samen op kunnen dansen.”

De release van deze single is de start van nog een mooi hoogtepunt in de carrière van Claude. De zanger begint in maart namelijk met zijn eerste eigen clubtour ‘Je M’appelle Claude’, waarmee hij diverse poppodia door Nederland langs gaat. De tour is ondertussen helemaal uitverkocht!

Bekijk de videoclip van ‘Écoutez-moi’ door op de afbeelding hieronder te klikken:

 

De jonge en energieke Claude brak door in 2022 met zijn pakkende debuutsingle ‘Ladada (Mon Dernier Mot)’. De single behaalde met 46 miljoen streams de Platina Status en claimde de #1 positie in de Top 40 en Spotify’s Top 50, daarnaast is de single de #4 meest gestreamde song van 2023 op Spotify. Dit grote succes zorgde ervoor dat Claude werd genomineerd voor een Top 40 Award in de categorie ‘Beste Nieuwkomer (nationaal)’ en voor een Edison in de categorie ‘Nieuwkomer’. Hij won de 3FM Award voor ‘Beste Nieuwkomer’ en werd 3FM Talent. Het succes van de artiest beweegt zich ook naar internationale niveaus, want de Engels-Franse versie van ‘Ladada’ steeg in de hitlijsten in meer dan vijftien landen. Hierop volgde zijn Platina song ‘Layla’, die ook internationaal werd uitgebracht. De droomsamenwerking ‘Vas-Y (Ga Maar)’ met zijn grote helden Suzan en Freek stond wederom hoog in de hitlijsten. Afgelopen zomer stond de zanger met voltallige band op vele grote festivals en op dit moment is hij vaak in de studio te vinden om aan nieuwe muziek te werken. Claude is klaar voor de volgende grote stappen in 2024!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments