HomeMusicBenjamin releaset EP "Donkerblauw". Lees hier meer.

Benjamin releaset EP “Donkerblauw”. Lees hier meer.

 

Met dit liefdevolle debuut neemt de woordenkunstenaar je mee in zijn verhaal. Lees hier meer.

Afgelopen week dropt Benjamin zijn eerste EP Donkerblauw. Hij laat zich inspireren door persoonlijke gebeurtenissen, romantiek en de gesprekken die hij voert en hoort in zijn stad Amsterdam. Zijn EP zit dan ook vol met liefdesnummers, in een heleboel vormen. Naast het maken van zijn eigen muziek is Benjamin en veelgevraagde songwriter. Hij schreef teksten voor onder andere Idaly en Bente. Ook had hij dit jaar een succesvolle samenwerking met Idaly op nummer 1-album Betty (met de track ‘Het Is Wat Het Is’) en stond hij in het voorprogramma van Sef en Bente. Donkerblauw is een karakteristieke EP, met featurings van Dave Budha en SIM–OJ. Op 11 mei is Benjamin te zien in de Melkweg.

“Mijn muziek gaat over liefde. Soms de huidige liefde, soms toekomstige liefde en soms verdriet, maar altijd met uitzicht op liefde. Het gaat over onderweg zijn en elke keer denken de bestemming te hebben bereikt maar dan lijkt deze steeds iets verder te liggen. Want wat nou als je iets mist als je niet een stukje verder loopt .”
– Benjamin

De Amsterdammer Benjamin begon zijn solocarrière op TikTok en kort erna tekende hij een contract bij Noah’s Ark. Hier bracht hij zijn bekendste nummer ‘Donkerblauw’ uit en snel volgden meerdere singles zoals ‘Alleen Op De Bilderdijk’ en ‘Wolken’. Benjamin is een kunstenaar met woorden. Hij is altijd op zoek naar de schuine blik op de werkelijkheid, de vertaling van gevoel naar muziek en het leggen van een connectie met zijn luisteraars. Donkerblauw is daar een allesomvattend voorbeeld van. Voorheen maakte Benjamin naam onder de vlag van zijn band TRAUDES, waarmee hij o.a. werd uitgeroepen tot 3FM Talent en optrad bij DWDD en op Noorderslag.

Luister ‘Donkerblauw’ hier

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments