HomeLifeCreatieve geesten. Wat maakt ze zo bijzonder?

Creatieve geesten. Wat maakt ze zo bijzonder?

Creatieve geesten, creatieve mensen. Ze zijn bijzonder, dat sowieso!

Creatievelingen zijn anders. Ze denken anders, ze gedragen zich anders. De neurowetenschap bevestigt nu ook dat de hersenen van creatieve mensen inderdaad anders werken.

Het is belangrijk om een creatieve geest beter te proberen te begrijpen. Om te beginnen, bekijk de wereld eens door een lens van een creatieveling.

Hieronder hebben we 6 bijzonderheden van creatieve geesten op een rijtje gezet:

1. Ze hebben geen uit knop

De hersenen van een creatieve geest draaien non-stop op volle toeren, Ze zijn erg intens en altijd nieuwsgierig. Dit kan soms erg vermoeiend zijn. Maar het ook kan zorgen voor leuke momenten.

2.Ze omarmen hun genialiteit,ook als anderen dat niet doen

Creatieve individuen zijn liever authentiek dan populair. Be yourself, you are worth more than a copy is vaak hun motto. Ook al betekent dat soms dat je verkeerd wordt begrepen of dat je talent wordt miskend. Talent is talent en dat hoort te worden erkend!

3. Iets afmaken is niet zo hun ding

Een creatieveling krijgt enorm veel energie van het bedenken van nieuwe dingen. Iets nieuws starten is dan ook een stuk gemakkelijker dan een bestaand project tot een goed einde brengen, want dat wordt al snel saai als nieuwe ideeën opkomen. Ze beginnen dus vaak aan een nieuw project of idee, maar maken het vervolgens niet af.

4. Ze hebben meer tijd voor zichzelf nodig

Creatieve mensen zijn vaak erg druk in hun hoofd en hebben dus ook tijd nodig om weer tot rust te komen en hun hoofd te legen. Ze moeten ook regelmatig hun bron van inspiratie vernieuwen en nieuwe drijfveren zoeken. Dit gaat vaak gepaard met het opzoeken van rust. Een creatieve geest trekt zich dus terug van tijd tot tijd.

5.Intens leven

Ze leven vaak erg intens. Ze kunnen snel veranderen van blijdschap in verdriet en omgekeerd. Dit hoort bij hun intense gevoelens. Hun gevoelige hart is enerzijds de bron van hun genialiteit, anderzijds is het ook de reden waarom ze intens verdrietig kunnen zijn. Dit hoort er dus echt bij. Probeer dat te accepteren van ze.

6.Ze blijven toch altijd een beetje een kind

Creatieve geesten willen de wereld door de ogen van een kind blijven bekijken, altijd nieuwe dingen ontdekken en nooit het gevoel van verwondering verliezen. Het leven is volgens hen één groot mysterie. Een groot avontuur. Groot worden is vaak erg lastig voor creatieve mensen. The childish artist;)

Herkenbaar? Dan ben jij misschien ook wel een creatief persoon!

Creatieve geesten: bijzondere mensen, maar zeker de moeite waard!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments