HomeInfluencersBlog starten in 2024. Juist doen nu! Voordeel heb je in een...

Blog starten in 2024. Juist doen nu! Voordeel heb je in een wereld vol influencers op social media.

Blog starten in 2024. Ik zeg doen! Bloggen is gewoon back en het is nu de beste manier om geld online te verdienen.

Het klinkt misschien raar. De meeste zullen denken bloggen is dood en heeft niks meer te bieden, maar dat is het oldskool dagboekachtig bloggen. Bloggen over je leven en ervaringen. Je moet bloggen anders aanpakken en gaan voor content waar mensen naar zoeken. Richt je op een bepaalde niche/doelgroep: op mannen of vrouwen, op beauty, op fashion etc. Of combineer fashion en beauty. Doe productreviews bijvoorbeeld. Schrijf over andere bekende influencers en talent. Maak je blog origineel. Niet een random gratis thema blog. Nee ga voor een origineel design via Fiverr of Upwork. De site voor alles eigenlijk. Goedkoop en goed. Het hoeft echt niet zo duur te zijn. Een beetje professionele blogger investeert in haar design/blog. Maar bloggen hoeft helemaal niet duur te zijn. UIteraard is het wel een goed idee om jouw blog in het begin te promoten op Google en social media zodat mensen je blog vinden en ook terugkomen.

Juist doordat alle bloggers zijn overgestapt op YouTube, Instagram en TikTok is er een gat in de markt gekomen, want mensen Googlen nog genoeg en zijn op zoek naar de juiste informatie. Ze willen van alles weten over hun favoriete celebrities en andere sterren.

De concurrentie in blog land is niet meer zo groot en er is nog steeds vraag naar gesponsorde content voor blogs. Als jij goede statistieken hebt. Denk aan je Domein autoriteit en trustflow. Let op: dit kost wel enkele jaren de tijd en dit heb je niet zomaar. Maar heb jij 10.000 unieke bezoekers of meer en dus goede statistieken? Reken dan maar op regelmatig aanvragen voor jouw blog. Je moet wel van die reclame of gesponsorde posts houden..Het is een inkomen dus het hoort er eigenlijk gewoon een beetje bij. Vaak helpt het ook om een do-follow link erbij te verkopen. Hier zijn veel adverteerders naar op zoek in blog land.

Vaak is het de bedoeling dat je deze dan ook op je social media kanalen deelt. Dus Facebook en Instagram zijn ook belangrijk, maar soms gaat het puur om je blog en traffic via Google. Het zogenaamde “linkbuilding”.

Wil jij graag geld online verdienen, maar kom je er als micro Instagrammer maar niet tussen? Ga dan voor dat content blog vol met goede content.

En waarom begin je niet in het Engels?

Voor meer tips over bloggen lees vooral onze andere artikelen.

Succes!

 

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments