Is bloggen dood in 2023? Misschien wel een beetje. Met name in Nederland en Belgie is het niet meer zo populair en gaat het vooral over Youtube, Instagram en TikTok tegenwoordig. Je hoort met name de term “Influencers” voorbij komen. Maar bloggers zijn ook influencers en hebben soms meer “influence” dan Instagrammers. Op de gram zie je veel meiden hetzelfde doen en dit zijn eigenlijk niet echt influencers. Veel bloot en veel van hetzelfde. Maar ja het gaat utieindelijk om de hoeveelheid likes en volgers. Dit zal zorgen voor samenwerkingen. Niet jouw talent. Dit geldt ook voor een blog. Hoe meer bezoekers, hoe meer geld.

Maar he niet getreurd! Doordat er zoveel bloggers zijn gestopt is er juist ook weer een gat in de markt gekomen. Iedereen wil beroemd worden op Instagram, Youtube of TikTok, maar dat is nu hartstikke moeilijk.

Wil je nog beginnen met een blog in 2022? Pak het dan anders aan. Ga meer voor een online magazine. Ga niet voor een dagboek lifestyle blog, maar ga voor bijvoorbeeld een mannenblog, een vrouwenblog, een autoblog, een creatief blog. Een blog met onderwerpen waar mensen naar zoeken. Ga voor een vrouwen blog vol met tips, inspiratie en meer. Doe concurrentie onderzoek, doe keyword onderzoek en schrijf gericht voor Google. Hier ga je uiteindelijk het meeste aan hebben. Bezoekers komen met name via Google.

Inspiratie bronnen: fem-fem.nl, manners.nl, man-man.nl, dailybase.nl. Allemaal blogs die zich richten op de doelgroep vrouwen of mannen met verschillende soorten categorieën. Deze websites hebben veel bezoekers en richten zich ook vooral op Google, maar ook op social media.

Je kan vervolgens geld verdienen met gesponsorde blog posts, banners affiliate marketing en eventueel een webshop.

Veel webshop eigenaren vergeten de kracht van bloggen en gaan volop adverteren op Facebook en Instagram. Maar vergeet niet dat er veel mensen via Google zoeken naar hun items/producten/wensen etc.

Als jij dus een vrouwen blog hebt met veel vrouwelijke bezoekers is een leuke webshop met producten voor vrouwen dus ideaal. Voor mannen geldt hetzelfde.

Vergeet de kracht van blogs en Google niet! Een goede blogger nodig voor jouw webshop? Neem contact op.

Alles bij elkaar kan je zo 2k per maand verdienen.

Maar let op: makkelijk is het zeker niet.

Het vergt veel doorzettingsvermogen en geduld. Het kan zeker 5 tot 10 jaar duren voordat je er een fulltime inkomen mee verdient.

Heb jij hier het geduld voor?

Is bloggen dus dood in 2022? Nee zeker niet. Het is geen dode vogel, maar het is wel anders en moeilijker.

Maar er is ook wel weer een gat in de markt gekomen doordat iedereen ermee stopt.

Wil jij voor groter succes gaan? Blog dan in het Engels!

Image: unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here