HomeWritingIs bloggen dood in 2024? Misschien een beetje, of toch niet? Lees...

Is bloggen dood in 2024? Misschien een beetje, of toch niet? Lees het hier!

Is bloggen dood in 2024? Misschien wel een beetje. Met name in Nederland en Belgie is het niet meer zo populair en gaat het vooral over Youtube, Instagram en TikTok tegenwoordig. Je hoort met name de term “Influencers” voorbij komen. Maar bloggers zijn ook influencers en hebben soms meer “influence” dan Instagrammers. Ze hebben vaak een groter bereik. Sommige bloggers hebben tienduizenden bezoekers per dag. Op de gram zie je veel meiden hetzelfde doen en dit zijn eigenlijk niet echt influencers. Veel bloot en veel van hetzelfde. Maar ja het gaat uiteindelijk om de hoeveelheid likes en volgers. Dit zal zorgen voor samenwerkingen. Niet jouw talent. Dit geldt ook voor een blog. Hoe meer bezoekers, hoe meer geld. DUs ga voor die bezoekers, but keep it classy!

Maar he niet getreurd! Doordat er zoveel bloggers zijn gestopt is er juist ook weer een gat in de markt gekomen. Iedereen wil beroemd worden op Instagram, Youtube of TikTok, maar dat is nu hartstikke moeilijk. Hoe ga je daar nog tussen komen?

Wil je nog beginnen met een blog in 2023? Pak het dan anders aan. Ga meer voor een online magazine. Ga niet voor een dagboek lifestyle blog, maar ga voor bijvoorbeeld een mannenblog, een vrouwenblog, een autoblog, een creatief blog. Een blog met onderwerpen waar mensen naar zoeken. Ga voor een vrouwen blog vol met tips, inspiratie en meer. Doe concurrentie onderzoek, doe keyword onderzoek en schrijf gericht voor Google. Hier ga je uiteindelijk het meeste aan hebben. Bezoekers komen met name via Googl, maar uiteraard ook social media. Vergeet adverteren op social media dus niet.

Inspiratie bronnen?: fem-fem.nl, manners.nl, man-man.nl, dailybase.nl. Allemaal blogs die zich richten op de doelgroep vrouwen of mannen met verschillende soorten categorieën. Deze websites hebben veel bezoekers en richten zich ook vooral op Google, maar ook op social media.

Je kan vervolgens geld verdienen met gesponsorde blog posts, banners, affiliate marketing en eventueel een webshop, maar ook met advertenties.

Google Adsense? Nee dat is geen vetpot. Zodra je ongeveer 20.000 unieke bezoekers hebt (50.000 sessions in Google analytics)kan je Mediavine proberen. Heb je 100.000pageviews? Dan zou ik voor Adthrive gaan. Maar zoveel pageviews is niet makkelijk. Dit kost jaren de tijd, veel marketing en doorzettingsvermogen.

Webshops:

Veel webshop eigenaren vergeten de kracht van bloggen en gaan volop adverteren op Facebook en Instagram. Maar vergeet niet dat er veel mensen via Google zoeken naar hun items/producten/wensen etc.

Als jij dus een vrouwen blog hebt met veel vrouwelijke bezoekers is een leuke webshop met producten voor vrouwen dus ideaal. Voor mannen geldt hetzelfde.

Vergeet de kracht van blogs en Google niet!

Alles bij elkaar kan je zo 2k per maand verdienen, maar natuurlijk ook veel meer.

Je kan natuurlijk ook meerdere blogs hebben. Een vrouwenblog, een artiestenblog, een carriere blog, een lifestyle blog etc.

Maar let op: makkelijk is het zeker niet.

Het vergt veel doorzettingsvermogen en geduld. Het kan zeker 5 tot 10 jaar duren voordat je er een fulltime inkomen mee verdient.

Heb jij hier het geduld voor?

Is bloggen dus dood in 2024? Nee zeker niet. Het is geen dode vogel, maar het is wel anders en moeilijker.

Maar er is ook wel weer een gat in de markt gekomen doordat iedereen ermee stopt.

Wil jij voor groter succes gaan en de hele wereld bereiken? Blog dan in het Engels!

Image: unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments