HomeWritingBloggers stoppen ermee, maar waarom? Dit is de tijd!

Bloggers stoppen ermee, maar waarom? Dit is de tijd!

Bloggers stoppen ermee. Steeds meer bloggen houden het voor gezien. Afgelopen jaar Vera Camilla met haar beautyblog en Jennie from the Blog ook met haar persoonlijke lifestyle blog. De redenen? Niet helemaal duidelijk. Focus op video content of op een ander bedrijf of gewoon op het Instagrammen. Bloggen is gewoon niet meer wat het is geweest.

Is bloggen gewoon dood? Is content lezen niet meer in? Is geschreven content niet meer interessant?

Is de concurrentie met Instagram en Tiktok te groot? De influencers van vandaag.

Of duurt het te lang voordat bloggers resultaten zien?

Wij denken vooral de laatste twee. Blog resultaten zien duurt lang, erg lang, soms zelfs jaren. Niet iedereen heeft hier het geduld voor. Jarenlang bloggen en er niks van terugzien. Weinig bezoekers, geen inkomsten etc. Dat is gewoon niet leuk. Daarnaast is Instagram een grote concurrent. Veel bloggers zijn overgegaan op de gram en ook TikTok is het platform van nu.

De tijden zijn veranderd en waar de 1 na andere persoonlijke blog tevoorschijn kwam verdwijnt ook de 1 na de ander. Jammer, of toch niet? Meer bloggers die stoppen betekent ook meer kansen in Google voor de doorzetters. Simpel gezegd, gewoon minder concurrentie en dus meer kans op rankings op pagina 1 van Google.

Wil jij bloggen echt goed doen? Richt dan meer een algemeen blog op met informatieve onderwerpen. Blog niet alleen over jouw leven, maar doe keywords research en maak je blog uitgebreid. Geeft advies, tips, deel nieuwtjes etc. Maak het allround. BLog over bekende mensen, influencers etc.

Begin een blog over financiën, over beauty & mode, over een healthy lifestyle. Maak er meer een brand van. Kijk naar cynthia.nl en beautylab.nl. Wel persoonlijke blogs, maar ze schrijven ook over populaire onderwerpen waarna wordt gezocht in Google. Maar vergeet niet: deze dames zijn al meer dan 10 jaar bezig. Het heeft dus lang geduurd voordat ze een gevestigde naam zijn in de blog industrie.

Wij zijn benieuwd naar de redenen van het stoppen met bloggen van anderen.

Ben jij creatief? Hou jij van schrijven? Dit is de tijd om te starten met een blog. Wees origineel.

bron: google & eigen leven,Beeld: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments