HomeMusicCaitlin Lewis brengt derde single ‘Wie Ben Jij’ uit

Caitlin Lewis brengt derde single ‘Wie Ben Jij’ uit

Op 2 juni komt ‘Wie Ben Jij’ uit (Gister dus) de derde en tevens laatste single van Caitlin Lewis haar nog te verwachte debuut EP, die deze zomer uitkomt. De jonge artiest uit Soest zet hiermee haar stempel op de Nederlandse muziekindustrie als iemand waar je niet omheen kan. Haar sound valt niet in een commercieel hokje te plaatsen en dat wil ze ook niet. Haar eerdere twee releases, ‘Als Je Gaat’ en ‘Waarom’ getuigden hier al van. Caitlin’s teksten zijn vaak emotioneel beladen en gaan over haar eigen ervaringen. En de sound die je terug hoort in haar producties is geïnspireerd door geluiden uit onder andere Marokko, met een rauw en melancholisch pop randje.

Zo ook op ‘Wie Ben Jij’, die vanaf nu te streamen is via alle portalen.

Caitlin zegt over ‘Wie Ben Jij’ het volgende: “’Wie Ben Jij’ is geschreven over het gevoel van onwetendheid. In het verleden was de persoon waar het om gaat nog erg onvolwassen en gemeen.  Nu na jaren ben ik deze persoon weer tegengekomen en leek alles aan hem anders. Zijn gedrag en acties leken opeens erg lief maar toch was ik te bang dat dit slechts een facade was en durfde ik hem niet te geloven. De vraag: ‘wie ben jij’ bleef maar rondspoken in mijn hoofd en daaruit is deze track ontstaan. Het gaat niet om een relatie maar een ander persoon in mijn leven waarvan ik de identiteit liever niet openbaar maak.”

Voor de visuals van ‘Wie Ben Jij’ laat Caitlin dit keer een stripped down versie van zichzelf zien. In tegenstelling tot de theatrale video van ‘Waarom’, volgt de video van ‘Wie Ben Jij’ twee vriendinnen die elkaar steunen in een moeilijke tijd. Iedereen heeft wel eens zijn hart gebroken. Na zo’n gebeurtenis zoeken we als mensen vaak steun bij iemand. In Caitlin haar geval doet zij dat in deze video bij haar beste vriendin. Zij luistert naar Caitlin’s verhaal, geeft haar advies en helpt haar afleiding te vinden. De video van ‘Wie Ben Jij’ gaat op 9 juni om 12:00 live.

Over Caitlin Lewis
A new star is ready for take off. Caitlin Lewis is een jonge authentieke singer-songwriter die recentelijk getekend heeft bij 220 Records, het label waarop haar eerste single ‘Als Je Gaat’ in februari is uitgebracht. De jonge zangeres laat zich inspireren door folklore, zoals traditionele Marokkaanse sounds, maar ook door popartiesten als Stromae. Deze verschillende inspiratiebronnen vermengt ze samen tot een vernieuwende alternatieve pop sound, die niet makkelijk in een hokje te plaatsen is. Haar gevoelige teksten zijn (vaak) autobiografisch met een vleugje melancholie, maar altijd zeer herkenbaar. Haar intrigerende verschijning, omringd door mysterie, zorgen ervoor dat je meer wil weten over deze jonge vrouwelijke artiest oorspronkelijk afkomstig uit Soest. Caitlin weet met haar lyrics en eigen sounds nieuw leven in de Nederlandse muziekscene te brengen en ze laat zien dat ze klaar is om de grote stages te veroveren. Stay tuned for more!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments