HomeLifeCreatieve inspiratie opdoen: maar hoe?

Creatieve inspiratie opdoen: maar hoe?

Hoe komen creatieve mensen toch aan hun inspiratie? Waar halen ze het vandaan? en is het voor iedereen of zijn sommige mensen nou eenmaal creatiever dan andere mensen?

Je zou misschien denken: Je hebt “het” gewoon of je hebt het gewoon niet en dat is misschien ook wel een beetje zo, maar gelukkig zijn er manieren om je creativiteit te boosten en kan iedereen creatieve worden.

Weet wel, creativiteit is dus zeker weten een vaardigheid voor de eenentwintigste eeuw en dus erg belangrijk. Ook al wordt jouw creativiteit niet meteen erkent. Hou vol en spread the creativity. Your day will come, hard work will pay off.

4 tips op meer creatief te denken:

1.Probeer iets buiten je comfort zone

Get out of that comfort zone. Probeer eens iets nieuws. Ga bijvoorbeeld een boek lezen wat je normaal nooit zou lezen (of miss heb je wel een hekel aan lezen!) dan is het dus een extra uitdaging. Of ben je normaal geen type om te schrijven? Pak een schrift en schrijf je gedachtes en ideeën op. Misschien komt er uit dat ene gekke idee wel een briljant idee. Of ga bijvoorbeeld wandelen (ook al doe je dat nooit) en kijk om je heen, misschien raak je wel geïnspireerd door andere mensen en door de natuur. Free your mind. De natuur kan veel voor je doen.

2. Ga naar een optreden, voorstelling of film

Op je werk lopen misschien mensen al pratend om je heen, thuis is het soms misschien te druk en dan nog te beginnen over de situatie in een gemiddeld klaslokaal. Wanneer je naar een voorstelling, van welke aard dan ook, gaat ben je daar volledig mee bezig. Nieuwe plekken betekend nieuwe inspiratie. Wie weet wat die voorstelling of film in je opbrengt. New places, new ideas, let it inspire you.

3. Eet gezonder en bewuster

Wat je eet, wanneer je eet en hoe je eet, heeft invloed op hoe je je voelt en hoe je denkt. Niet alleen zal je je beter voelen wanneer je beter eet, maar je zult je ook meer bewust voelen van wat je doet. Met een positief gevoel kan je stukken makkelijker in een creatieve mindset te komen. Dus: eet gezonder, voel je beter en word creatiever.

4. Ga aan de slag met brainstormen (elke dag!)

Zoals ik al zei schrijf je gedachtes op, maar probeer dit elke dag. Hou elke dag een brainstorm sessie. Kijk om je heen en schrijf alles op wat je ziet. Brainstormen is een creativiteitstechniek met als doel snel, veel nieuwe ideeën over een bepaald onderwerp of vraagstuk te krijgen. Of lees blogs online en laat je inspireren. Er zijn zoveel blogs online. Er is online zoveel inspiratie te vinden. Je kan ook in een coffeebar gaan zitten en een koffie bestellen (of thee als je geen koffie lust uiteraard) als je thuis de rust niet kunt vinden om te gaan brainstormen en op het internet te surfen.

Zo zie je maar, genoeg manieren om nieuwe creatieve inspiratie op te doen. Creativiteit is een belangrijke eigenschap voor de volgende eeuw dus doe er je voordeel mee.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments