HomeWritingGeld verdienen met een reisblog in 2024? Lees dan gauw verder!

Geld verdienen met een reisblog in 2024? Lees dan gauw verder!

Geld verdienen met een reisblog in 2024? Kan dat?

Jouw grote passie is reizen. De hele wereld over reizen en het liefst verdien je daar ook nog je geld mee, maar hoe? Welke mogelijkheden zijn er om geld te verdienen met een reisblog? Al eerder gaven we aan wat de mogelijkheden zijn voor een fashionblog. Ook voor een reisblog zijn er genoeg mogelijkheden en die komen best wel overeen.

Je schrijft op een reisblog over jouw belevingen en houd jouw lezers up to date van waar je allemaal komt en wat je allemaal beleeft.

Makkelijk is het uiteraard niet om geld te verdienen met een reisblog, hetzelfde geld voor andere blogs. Het lijkt heel makkelijk om met een blog geld te verdienen, maar schijn bedriegt. Er gaat wel een hoop tijd en werk in zitten. Consistency is the key to success: volhouden dus!

Voor een blog is het belangrijk om bezoekers te krijgen. Content is also key, maar vergeet niet de bezoekers/lezers. Waar is een blog zonder lezers? Voor een reisblog zijn SEO en social media de belangrijkste bronnen om gratis bezoekers naar je website te krijgen. Verdiep je daar in. Neem bijvoorbeeld een social media cursus of verdiep je in je in SEO. Alles wat je moet weten om succesvol te zijn op het internet met jouw teksten. Succes op het internet heeft nou eenmaal tijd nodig en SEO is gewoon erg belangrijk. Zeker als je niet teveel wilt adverteren of teveel wilt uitgeven aan promotie.

Hier een aantal manieren om geld te verdienen met jouw reisblog:

1.Affiliate marketing

Hier heb je vast al van gehoord. Affiliate marketing houdt simpelweg in dat je als blogger geld kunt verdienen als jouw bezoekers iets kopen bij een webshop waar ze via jouw blog gekomen zijn. Je deelt bijvoorbeeld een hoteltip en linkt naar het hotel op booking.com. Als een bezoeker op die link klinkt en vervolgens het hotel boekt, ontvang jij daarover een commissie. Je kan dus reizen aanraden en daarmee geld verdienen!

Een goede tip: promoot een hotel waar je vertrouwen in heb en echt zelf bent geweest, raad producten aan waar je in gelooft.

2. Samenwerkingen met bedrijven

Je kunt ook geld verdienen door samen te werken met bedrijven. Meestal gebeurt dit in de vorm van een gesponsord artikel, waarbij je betaald wordt om een blogpost te schrijven over een bepaald product of dienst. Het komt ook regelmatig voor dat je geen geld ontvangt, maar dat je het product mag houden of van de dienst gebruik mag maken. In dat geval krijg je bijvoorbeeld een gratis hotelovernachting. Ook mooi meegenomen toch?

Samenwerkingen kunnen een leuke manier zijn om wat extra geld te verdienen met je blog, maar het is wel belangrijk dat het niet ten koste gaat van je geloofwaardigheid. Ga dus alleen samenwerkingen aan die bij je blog/website passen en promoot alleen producten waar je ook daadwerkelijk achterstaat. 

3. Freelance bloggen

Door middel van bloggen kan je nieuwe opdrachten binnen krijgen. Je kan door middel van bloggen aangeven dat jij ook beschikbaar bent als freelance blogger. Jouw blog is eigenlijk jouw CV en jouw visitekaartje voor andere online bladen/blogs. Je kunt jouw talent aantonen en zo voor andere blogs of tijdschriften schrijven. Zo kan je toch weer wat extra bijverdienen of er misschien wel fulltime van leven.

4. Het maken en verkopen van digitale producten

De laatste manier om geld te verdienen, is het maken en verkopen van digitale producten, zoals e-books en online cursussen. Digitale producten zijn voor vrijwel elke niche de meest winstgevende optie en met digitale producten kun je ook de meeste waarde toevoegen voor je bezoekers, waardoor het de relatie met je doelgroep zal versterken. Verder heb je zelf de controle over de producten en de prijzen en je hebt er niet tienduizenden bezoekers voor nodig (wat best lastig is om te krijgen) om er wat mee te verdienen.

Een ander groot voordeel van digitale producten is dat je er eenmalig een aantal weken of maanden aan werkt en het vervolgens voor onbeperkte tijd aan een onbeperkt aantal mensen kunt blijven verkopen. Dat betekent dat je er nog jarenlang geld aan kunt blijven verdienen, terwijl je er niets meer voor hoeft te doen.

Geld verdienen met een reisblog in 2024? Het is allemaal mogelijk, maar wel met een hoop doorzettingsvermogen. Niks waardevol komt vanzelf. Werk dus hard aan je blog/design, content en laat de bezoekers maar komen (en uiteindelijk het geld).

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments