HomeArt & DesignFotograaf worden? Een creatief beroep. Dat doe je zo!

Fotograaf worden? Een creatief beroep. Dat doe je zo!

Fotograaf worden. Een creatief beroepen, maar hoe dan
?

Fotografie is je grote hobby, je grote passie en je zou daar zelfs het liefst je werk van willen maken. Maar hoe pak je dat nou aan? Het klinkt vaak als iets onhaalbaars. Veel hobby fotografen zouden het wel willen, maar weten niet precies hoe ze zich kunnen voorbereiden op een carrière als fotograaf.

Ten eerste, heb je natuurlijk een goede camera nodig, maar een goede camera hoeft niet persee duur te zijn. Over het algemeen denken mensen dat hoe duurder de apparatuur is, hoe beter de foto’s worden. Dit is bij fotografie niet altijd het geval. Het gaat meer om hoe jij ermee omgaat en hoe jouw fotografie skills zijn. Veel oefenen baart kunst. Je moet niet bang zijn om een goede foto te maken en echt in het moment willen duiken om mooie shots te krijgen.

Wat voor soort fotograaf wil je worden? Een fashion fotograaf, een natuurfotograaf, of een landschapsfotograaf? Je kunt alles leren over diverse soorten fotografie op Creativelive.com. Zij bieden goede cursussen aan voor allerlei soorten fotografie. Ga erop uit met een thema in gedachten. Je kunt je foto’s plaatsen op Facebook en Instagram, maar ook op websites zoals Pexels en Pixabay (waar ik veel foto’s vanaf haal). Het is ook verstandig om een website te hebben met jouw werk erop, jouw fotografie portfolio. Als je bijvoorbeeld bij een bedrijf solliciteert dat een fotograaf zoekt is het handig om een goede portfolio te hebben van jouw skills.

Je kan tegenwoordig vrij goedkoop een website laten maken en jouw skills laten zien. Het hoeft allemaal niet heel duur te zijn. Het moet in een oogopslag duidelijk zien wie jij bent, hoe jouw fotografie skills zijn en waarom jij bij het bedrijf past waar jij gaat solliciteren. Wat ook wel fijn is, dat je op Fiverr je foto’s kan laten bewerken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een goede fotografe of fotograaf bent, maar nog wat hulp nodig hebt bij het editten van jouw foto’s.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om voor jezelf aan de slag te gaan en dus als freelancer/zzp’er. Ook dan is het belangrijk dat je een online portfolio hebt en jouw werk kan aantonen. Link je social media kanalen, zoals Facebook en Instagram aan je website en laat zoveel mogelijk van jouw werk zien. Hoe meer social media kanalen, hoe beter.

Last but not least...je hebt eigenlijk vooral lef nodig. Durf foto’s te maken en oefen veel met je camera. Maak van je hobby/je passie je baan of op ze minst je parttime baan, succes!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments