HomeLifeCreativiteit: wat kan je er allemaal mee?

Creativiteit: wat kan je er allemaal mee?

Creativiteit: wat is het nou precies en wat kan je er allemaal mee? Is creativiteit belangrijk? Is het wel zo leuk? Is het wel zo mooi of ook pijnlijk en moeilijk? 

Volgens Van Dale is creativiteit scheppend vermogen. Mijnwoordenboek.nl omschrijft creativiteit als: authenticiteit, expressie, scheppingskracht, scheppingsvermogen, scheppingsdrang.

Als je creatief bent, bedenk je originele ideeën, oplossingen en methoden. Creativiteit is eigenlijk een heel breed begrip en komt voor in verschillende gradaties. Je kan creatief zijn met je handen, maar ook bijvoorbeeld in de keuken. Food influencers zijn bijvoorbeeld ook creatieve mensen. Maar je kan ook meer de “creatieve denker zijn” In plaats van de creatieve doener. Misschien heb jij wel veel goede ideeën en ben je een probleem oplosser. Dan ben je ook creatief.

Je denkt bij creatieve beroepen misschien al gauw aan architecten, ontwerpers en kunstenaars. Dat is dus niet helemaal. Iedereen heeft wel iets creatiefs in zich. Zoals hierboven al gezegd in de keuken kan je ook creatief zijn, niet alleen met make-up en kleding of bijvoorbeeld met tekenen.

Wat is dan het verschil tussen creativiteit en innovatie?

Creativiteit wordt vaak gelinkt aan innovatie. Terecht. Maar het is niet hetzelfde. Creativiteit is het vermogen om iets nieuws te scheppen, terwijl innovatie gaat over de introductie van bijvoorbeeld een nieuw product in de markt.

Maar waarom is creativiteit nou eigenlijk zo belangrijk?

De wereld verandert en we leven inmiddels in de 21ste eeuw en daarmee ook de behoeften van klanten. Het kan zomaar zijn dat je product of dienst na een tijd niet meer aansluit op de vraag in de markt. Kijk bijvoorbeeld naar Netflix en Videoland. Door deze uitvindingen, is de televisie voor veel mensen overbodig geworden. Ze kijken liever naar een leuke serie op Netflix. Televisiezenders moeten hierop in spelen en meedenken hoe ze toch interessant kunnen zijn voor het publiek. Dit gebeurt al veel door influencers op televisie te laten meedenken en doen. Zo worden ook de jongeren van nu bereikt.

Creatievelingen hebben de toekomst in handen. Zij kunnen outside of the box denken en meegaan met de tijd.

Meer lezen over creativiteit. Bekijk dan dit goede artikel van Eva Jinek eens. We love Eva Jinek!

Ben jij nou ook erg creatief? Heb je een creatief idee, maar weet je niet waar je beginnen moet?

Als eerste heb je een domeinnaam nodig, een idee, een concept, vervolgens heb je hosting nodig. Die kan je hier krijgen. Een goede en betaalbare hosting provider. 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments