HomeArt & DesignTips voor extra geld als grafisch ontwerper. Lees hier meer.

Tips voor extra geld als grafisch ontwerper. Lees hier meer.

Life of an Artist is er voor de artiesten, jongeren, maar ook de creatievelingen. De graphic designers en creative directors. De kunstenaars, de denkers, de weirdo’s, de bloggers, de poets etc. We are here to guide you the way!

Wil jij graag een carrière als grafisch ontwerper of ben jij hier al druk mee?

Wil jij graag een zakcentje bijverdienen? Er zijn een aantal creatieve/freelance platformen waar jij als grafisch ontwerper wat kan bijverdienen. Doe je het goed, heb je originele designs en krijg je positieve reviews dan kan je zelfs een fulltime inkomen op deze sites verdienen.

Benieuwd?

Hier zijn een aantal websites voor de grafische ontwerpers die een extraatje kunnen opleveren:

1.Fiverr

Fiverr is een online marktplaats waar klusjes en services aangeboden worden die door mensen vanuit huis gedaan kunnen worden. Erg populair dus onder de freelancers, maar ook gewoon voor mensen die wat extra willen bijverdienen met hun talent of skills. Het concept is simpelweg om kopers en verkopers met elkaar in contact te brengen. Alle basis services zijn 5 dollar, maar de meeste verkopen op Fiverr vanaf 9 euro en meer. Je kan een website developer op Fiverr vinden voor 200 dollar. En nog een goede ook! Bekijk onze shop. Als je miljonair wilt worden is Fiverr misschien niet de juiste plek, maar als je gewoon wat extra wilt bijverdienen neem dan gauw een kijkje en meld je aan.

Tip: goed logo nodig? kijk dan gewoon hier! Goed en betaalbaar;)

2.Upwork

Anno 2021 is Upwork het grootste online freelance platform ter wereld, met meer dan 14 miljoen geregistreerde freelancers en meer dan 5 miljoen geregistreerde klanten in meer dan 180 verschillende landen. Het bedrijf is in 2015 opgericht onder de naam Elance-oDesk (een samenvoeging van de bedrijven Elance en oDesk), maar is later dat jaar verder gegaan onder de naam Upwork. Het is niet zo makkelijk om toegelaten te worden in 2021. Er zijn bijvoorbeeld al veel schrijvers op en WordPress developers op Upwork te vinden, maar je kan het proberen.

Enkele tips voor het platform:

  • Kies een professionele, maar vriendelijke profielfoto.
  • Besteed veel aandacht aan het schrijven van je profiel en zorg dat je deze volledig invult.
  • Maak zoveel mogelijk relevante ‘skill tests’.
  • Neem alleen werk aan waarvan je zeker weet dat je het succesvol kunt uitvoeren.
  • Neem alleen werk aan van klanten met een goede reputatie.

3.99designs

Doe waar je van houdt en krijg er voor betaald op 99designs, aldus 99designs.nl.

Bij 99designs wordt er als het ware een soort wedstrijd gecreëerd tussen designers,hieruit kiest de opdrachtgever 1 winnaar. De winnaar krijgt geld en de opdrachtgever krijgt de rechten voor het logo. Een site om uit te proberen! Show your design skills here.

Heb jij nog meer tips voor grafische ontwerpers? Of weet jij nog meer goede sites? Laat het ons vooral weten en help andere graphic designers en creative directors.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments