HomeBeautyZo verdien je 2k per maand als beautyblogger.Benieuwd?

Zo verdien je 2k per maand als beautyblogger.Benieuwd?

2K per maand als beautyblogger. Is dat haalbaar?

Ja zeker wel, maar niet in het eerste jaar en waarschijnlijk ook niet in het tweede jaar. Reken maar op 4/5 jaartjes verder. Heb jij het geduld daarvoor? Mooi, lees dan verder.

Het is nu de tijd om een beauty blog te beginnen, want er zijn niet zoveel originele beauty blogs meer. Veel dames zijn er mee gestopt en zijn overgegaan op vloggen, maar dat betekent niet dat bloggen niet meer populair is. Er wordt nog steeds genoeg Gegoogled en gelezen. Misschien wel meer dan eerst. Jongeren zitten steeds meer online en zoeken naar leuke “gratis” informatie.

Het is waarschijnlijk over een aantal jaar (er zijn al een aantal tijdschriften gestopt namelijk) gedaan met tijdschriftland. Met de “papieren” tijdschriften en blogs en social media nemen het over. Waarom nog betalen voor leuke informatie als je het ook online kan lezen?

Begin dus vandaag nog met jouw beauty blog! Je hebt een domeinnaam nodig zoals lifeofanartist.nl of bijvoorbeeld beautytijd.nl. Je hebt hosting nodig, je hebt SEO nodig zodat je rankt in Google en tot slot: wil je het als hobby houden of wil je het liefst een extra zakcentje met jouw blog verdienen?

Bloggen is natuurlijk een leuk creatief tijdsverdrijf, maar het is ook wel heel leuk om er wat mee te verdienen uiteindelijk. Zorg dat je keyword research doet en over populaire merken en onderwerpen schrijft. Je kan je blog verbreden door bijvoorbeeld ook over fashion te schrijven. Een beauty & fashion blog. Best of both worlds!

Als jij eenmaal 10.000 unieke bezoekers per maand hebt (reken maar op 2 jaar verder, al kan het sneller als je hard aan de marketing werkt) dan krijg je vaak aanvragen voor gesponsorde artikelen. Hier kan je al gauw een paar honderd euro per maand mee verdienen. Ook kan je je inschrijven bij platformen zoals Femmefab en hulc.nl. Heb jij ook veel social media volgers? Mooi. Tegenwoordig ligt de nadruk ook steeds meer op social media posts en samenwerkingen. Dus werk ook aan je social media strategie en dus aan Instagram, Facebook en misschien ook Twitter.

Ook affiliate marketing is een goede manier van een extra inkomen. Je raad hierbij bijvoorbeeld make-up producten aan aan je lezers en verdient hierbij een percentage van de sale. Onze ervaringen hiermee zijn nog niet zo positief, maar wie weet. Proberen kan geen kwaad.

2k per maand als beautyblogger? Blog nog maar even wat jaartjes door en focus je op goede marketing! Succes!

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments