HomeMusicDany sluit bewogen jaar af met release ‘Hold On Don’t Go’

Dany sluit bewogen jaar af met release ‘Hold On Don’t Go’

Dany sluit op vrijdag 1 december met de release van ‘Hold On Don’t Leave’ een bewogen jaar af, waarin hij onder andere afrekende met zijn wietverslaving. Het nummer is tevens de laatste release van zijn EP, die vooral gaat over het verliezen van een geliefde en in samenwerking met Stichting 113 zelfmoord preventie tot stand is gekomen. ‘Hold On Dont’t Leave’ is een autobiografisch nummer, wat Dany 1,5 jaar na het winnen van The Voice Of Holland en het verliezen van zijn ex-geliefde schreef. Het is geïnspireerd door een gesprek met zijn beste vriendin, die enige achter het masker kon en wilde kijken dat Dany naar eigen zeggen al jaren droeg.

Het gevoelige ‘Hold On Don’t Leave’ gaat over dat stemmetje in je hoofd die zegt dat je de liefde niet verdient. Niet alleen Dany heeft geworsteld met dit gevoel, maar vele andere met hem. Dit nummer is speciaal voor hen, om ze te herinneren aan het feit dat iedereen liefde verdient. Niet alleen van andere, maar ook van henzelf!

Als queer kind leerde ik voornamelijk dat ik de liefde niet waard was. In combinatie met een absent vaderfiguur zorgde dat ervoor dat ik geen idee had hoe de liefde van een man eruit moet zien. Na jaren weet ik eindelijk dat ik liefde verdien, daarom sta ik ook zelf ook als kleine jongen op de cover van deze single. Dit liedje is voor dat kleine jongetje, om hem te laten weten dat hij liefde verdient en dat het allemaal goed komt.” – Dany

Over Dany
Zanger, danser, acteur en artiest. Van een timide jongen achter de schermen. Naar een artiest op een podium. Dat is Dani van Velthoven AKA Dany. Met zijn sfeervolle songs, een mix van westerse popmuziek met Arabische en internationale invloeden, wil hij het verschil maken. Niet alleen op muzikaal gebied maar ook op het gebied van sociaal bewust en welzijn. Dany maakt zich hard voor sociale kwesties zoals depressie, discriminatie en eenzaamheid en hoopt met zijn songs daar meer bewustzijn voor te creëren. Dany’s hart is queer. Dus zijn muziek komt vanuit een queer lens op de wereld. Maar zijn woorden zijn bedoeld voor iedereen. Een hele stap voor een jongen die ooit begon met dansen bij HBO-opleiding bij Lucia Marthas Performing Arts Institute, gestopt was omdat hij zelf te onzeker was. Ook ontdekte Dany dat zijn hart toch meer bij muziek lag. Uiteindelijk gaf hij zich na verschillende optredens in Spanje op voor TVOH. En met die overwinning op zak is de creatieve en spontane Dany nu klaar om met zijn muziek mensen positief te beïnvloeden en te verbinden.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments