HomeMusicPiet Junior levert met zijn ‘Wisseloord Freestyle’ de lekkerste freestyle van het...

Piet Junior levert met zijn ‘Wisseloord Freestyle’ de lekkerste freestyle van het jaar af

Piet Junior is terug met nieuw vuur! Op vrijdag 1 december dropt hij zijn nieuwste track ‘Wisseloord Freestyle’. Het afgelopen jaar was een goed jaar voor de rapper uit Zwolle. In april bracht hij zijn ‘Kampvuur’ EP uit, waar onder andere samenwerkingen met Kempi, Jebroer en Lange Frans op staan en zijn meest recente single ‘Bla Bla’ ontving veel positieve reacties. Nu is hij terug om het jaar af te sluiten met zijn ‘Wisseloord Freestyle’. De track heeft een heerlijke nonchalante vibe, die volgens Piet precies weergeeft hoe de sfeer in de studio was en hoe de ‘Wisseloord Freestyle’ tot stand is gekomen.

Zoals de titel van de track al doet vermoeden, is het hele nummer eigenlijk een freestyle. En wat voor een! De freestyle is ontstaan toen Piet en producer Mitchell Yard in de Wisseloord studio aan het werk waren en vastliepen. Ze waren in de studio gewoon wat aan het rommelen, toen uit het niets de beat en hook voor de track ontstonden. Hierop zijn ze doorgegaan met als eindrestultaat de ‘Wisseloord Freestyle’. Met herkenbare lines als “ik ben niet dronken, ik ben moe” creëert Piet situaties waarin iedereen zich kan vinden. En dat is precies wat Piet wil met zijn muziek!

“Ik was met producer Mitchell Yard in de studio en we hadden beide eigenlijk weinig inspiratie om iets heel diep en uitgebreid te maken. Dus hij maakte deze beat en ik gooide die hook er op uit m’n hoofd en we vonden het allebei heel tof dus we hebben er een verse bij bedacht.” – Piet Junior

Over Piet Junior
Met eerdere nummers als Nachtapotheker, 34 shotjes en Vlotte jongens en samenwerkingen met Esko, Jebroer, Willie Wartaal, Young Ellens en Brace zette Piet Junior zijn stap in de Nederlandse hiphop scene. Na zijn debuut in 2020 met de EP Van’t Kamp en de hitsingle Dingen Die Normaal Zijn verzorgde Piet Junior het voorprogramma van Amerikaanse rapper The Game in Hedon.In 2021 besloot hij zich meer te focussen op feel good muziek. De invloed vanuit de popwereld op zijn muziek is terug te horen op zijn EP Nirvana met nummers als Alles en T strand. Met de ‘Kampvuur’ EP, die hij dit jaar uitbracht met onder het nummer  Stil In De Stad een samenwerking met Kempi, laat hij weer een andere kant van zichzelf horen. Piet laat hiermee zien dat hij een zeer veelzijdige rapper is en dat we nog lang niet alles van hem hebben gehoord!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments