HomeMusicDe Nederlandse hiphop legende RBDjan brengt met ‘Amsterdamse Nachten’ eerbetoon aan zijn...

De Nederlandse hiphop legende RBDjan brengt met ‘Amsterdamse Nachten’ eerbetoon aan zijn stad

Hiphop legende en voormalig THC lid RBDjan is terug met nieuwe muziek! Een jaar na zijn laatste project ‘Kleine Jongens Worden Groot’ brengt de Amsterdamse rapper een ode aan zijn stad met ‘Amsterdamse Nachten’. In de track vertelt de rapper over de standaard taferelen die zich afspelen in de stad zodra de zon ondergaat. Van de grimmige sfeer op straat tot de taxichauffeurs die dienen als nachtapotheker en de politie die niks doorheeft, alles komt aan bod in ‘Amsterdamse Nachten’.

“Amsterdamse Nachten beschrijft een typische vrijdagnacht in de stad. Het luistert weg als een film. Van kroeg gevechten tot aan schietpartijen op de voordeur van je club tot aan graffiti artiesten die elkaar beroven in de metrotunnels voor hun bussen. Alles komt aan bod en word met zoveel mogelijk detail toegelicht. Het is ook meteen mijn cadeau aan HipHop wat al 50 jaar bestaat inmiddels. Geniet ervan en let’s bring hiphop back waar het hoort te zijn.” – RBDjan

Naast ‘Amsterdamse Nachten’ brengt RBDjan in december nog een track uit, waarmee hij zijn muzikale jaar afsluit. Een jaar waar hiphop centraal stond en zijn 50ste levensjaar vierde. Als onderdeel van de Amsterdamse rapformatie THC wordt RBDjan gezien als een van de kopstukken van de Nederlandse hiphopscene en dus vroeg FunX hem samen met mede THC lid Rocks om hun expertise te verlenen over het genre tijdens de ochtend show met Fernando, waarin 50 jaar hiphop werd geëerd.

Over RBDjan 
Rapper Arbi, beter bekend als RBDjan, wordt gezien als een van de grondleggers van de Nederlandse hiphop. De rapper brak 15 jaar geleden door als lid van rapgroep THC (Tuindorp Hustler Click) met onder andere de nummers ‘Wil Je Weten Hoe Het Voelt’ en ‘Zina’. Met de track ‘Iene Miene Mutte’ bereikte de rapgroep samen met rapper Adje en Roger Davids rond 5 miljoen streams. In 2004 scoorde hij een hit samen met DJ Chuckie genaamd ‘Ballen Tot We Vallen’. Het nummer werd een groot succes en de rapper introduceerde zichzelf voor de eerste keer bij het grote publiek. RBDjan bracht zijn eerste single ‘De Troon’ uit in 2011, gevolgd van zijn eerste soloalbum ‘De Onderbaas’. Later volgde zijn tweede single ‘Hier Ben Ik Dan’ waarvoor hij samenwerkte met multi-platinum verkopende artiest Mr. Probz. Zijn album ‘King’ raakte al in de eerste week de hitlijsten. Hiervoor werkte hij samen met grote artiesten als Josylvio, Lijpe, Diggy Dex en Adje. Vorig jaar bracht hij in november het album ‘Kleine Jongens Worden Groot’ uit, wat over zijn persoonlijke groei, het leven op straat en de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt om de persoon te zijn die hij nu is gaat. Voor Kleine Jongens Worden Groot werkte RBDjan samen met artiesten als Kempi, Cor, Crooks, Sevn, Latifah en Rocks. Na ruim een jaar tijd brengt RBDjan weer nieuwe muziek uit en laat hij zien dat hij nog steeds een van de grootste raptalenten is die Nederland rijk is.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments