HomeUncategorized​​Derde uitverkochte editie van 7Fest was ondanks regen groot succes

​​Derde uitverkochte editie van 7Fest was ondanks regen groot succes

Frenna kondigt tijdens festival zijn grootste concert ooit aan. 

Afgelopen zaterdag vond in het Zuiderpark, Den Haag de derde editie van 7Fest plaats. Net als voorgaande jaren was ook dit jaar het festival volledig uitverkocht. Het festival was dit jaar groter dan ooit, met zeven verschillende stages en legendarische shows van onder andere de Zuid Afrikaanse Amapiano ster Uncle Waffels, Broederliefde, Yade Lauren, Mula B, Benny Rodrigues en natuurlijk medeoprichter Frenna die tienduizenden fans in de regen helemaal los liet gaan.

Frenna’s halftime show
Hoogtepunt van de dag was Frenna’s optreden op de main stage. De artiest gaf tijdens het festival een knallende halftime show waarbij hij zich liet inspireren door de Amerikaanse Superbowl halftime show. Mede dankzij de enorme vuurwerkshow en een grote groep dansers van Orokanaworld wist Frenna een spectaculaire show van internationaal formaat neer te zetten, waarbij tienduizenden uitzinnige fans ondanks de regen genoten van Frenna en verschillende gastoptredens van artiesten als Jonna Fraser, Lijpe en SFB. De show op 7Fest was volgens de artiest zelf een klein voorproefje van wat er komen gaat eind dit jaar tijdens zijn grootste concert ooit, die de rapper on stage aankondigde.

Inschrijven voor tickets is mogelijk vanaf nu mogelijk via de website.

Meer diversiteit
De organisatie van 7Fest streeft ernaar een plek te creëren waar iedereen, ongeacht zijn of haar achtergrond, gelijke kansen krijgt. Met deze missie in gedachte heeft de organisatie het afgelopen jaar enorme stappen gemaakt om het festival groter en meer divers te maken. Met maar liefst zeven verschillende stages was er dit jaar meer ruimte voor verschillende muziekstijlen en artiesten. Zo stonden er op de mainstage topartiesten als Jonna Fraser, Yade Lauren en Broederliefde, terwijl internationale Amapiano-sterren uit Zuid-Afrika, zoals DBN Gogo, Nicky Summers en Tyla, het publiek uit hun dak lieten gaan op de Daily Paper-stage. Latin en Tech-House liefhebbers kwamen ook aan hun trekken, dankzij optredens van onder andere Ir-Sais, Chache Royale, Benny Rodrigues en Philou Louzolo en jong opkomend talent kreeg een kans op de JD Talent stage.

Brandpartnerships
Deze editie had 7Fest meer brandpartnerships dan ooit. Zo werkte de organisatie voor deze editie met grote merken als het eerder genoemde JD Sports en Daily Paper, maar ook met KFC Nederland en Clan de Banlieue. Daily Paper wist met hun stage grote internationale Amapiano en Afrobeats artiesten naar het festival te halen, terwijl op de JD Talent stage juist ruimte was voor opkomend talent. De stage maakte hiermee deel uit van de JD x 777records next talent campagne waarin er op zoek gegaan wordt naar the next best talent van 2023. Clan de Banlieue hoste in samenwerking met KFC Nederland het eerste outdoor pop-up restaurant ooit, dit ter ere van de nieuwe KFC-bucket ontworpen door het merk. In de artist village konden artiesten, crew en aanwezige pers genieten van vers gemaakte KFC en heerlijke tunes.

Over 7Fest
7Fest, opgericht in 2019 door Francis Edusei – ook wel bekend als Frenna – en ondernemer Zakaria El Khanza, is bedoeld om mensen met verschillende achtergronden en culturen op een innovatieve manier samen te brengen. Met de huidige dynamiek rondom inclusiviteit en gelijkheid is de behoefte aan solidariteit groter dan ooit. De eerste 7Fest editie trok 7.500 bezoekers naar het evenemententerrein het Zuiderpark in Den Haag. Binnen drie edities heeft de organisatie dit weten uit te breiden naar meer dan 20.000 bezoekers, wat 7Fest een van de snelst groeiende muziekfestivals binnen Nederland maakt. Het festival neemt zijn bezoekers mee langs verschillende culturen uit de 7 werelddelen én er staan 7 culturele elementen centraal: muziek, food, fashion, sport, art, spirituality en educatie. 7Fest is meer dan een muziekfestival, het is een weerspiegeling van verschillende culturen – waardoor de bezoeker hopelijk geïnspireerd raakt en aan het einde van de dag ook met meer kennis naar huis gaat.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments