HomeLifeDigital nomad worden 2024. Het is trending!

Digital nomad worden 2024. Het is trending!

Digital nomad worden in 2024? Hoe doe je dat dan? its a lifestyle en het is zeer trending anno 2024 en zeker ook in de toekomst.  A lifestyle voor de creatievelingen en avonturiers. Voor de mensen die de wereld willen zien en vrijheid willen van de 9 to 5 lifestyle.

Maar wat is een digital nomad nou eigenlijk precies en hoe wordt je er 1?

Een digital nomad is iemand die locatie onafhankelijk werkt op het internet. Een digital nomad reist de wereld rond.

Dit kan dus letterlijk werkend vanaf het strand zijn, maar meestal werken de mensen in een koffie zaakje of in een speciale ruimte voor freelancers op reis.

Mensen zien foto’s op sociale media van ‘thuiswerkers’ zittend op een wit zandstrand, laptop in de hand, een inkomen verdienen en vragen zich meteen af ​​hoe ze dat ook kunnen doen.. maar het is dus niet altijd zo mooi als dat het lijkt.

De digital nomad lifestyle lijkt steeds meer mensen van overal ter wereld aan te spreken. Het is voor velen een droom: rondreizen en dan geld verdienen. Een beetje werken en vooral genieten. Werken op afstand is niet zo eenvoudig als het klinkt. Het is vooral ook hard werken om de juiste inkomensstroom op gang te brengen en te houden. Het vereist toewijding, focus en discipline. Je omgeving zal je snel afleiden en je zal snel de omgeving willen verkennen. Het is dus van belang dat je de juiste balans vindt tussen werken en genieten van je omgeving/reis.

Wat doe je dan voor werk als digital nomad zal je je afvragen? Sommige hebben een reisblog en reizen dus de wereld over en verdienen geld met hun blog. Sommige zijn online marketeer, sommige zijn freelance journalist.

Hoe word je een digital nomad?

Het klinkt misschien heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Je hebt gewoon werk nodig dat je op afstand kunt doen. Maar tegenwoordig is thuiswerken steeds meer een trend en dat kan je dus ook op afstand doen. Al zullen sommige bazen je gezicht nog wel eens willen zien..

Je kan dus bijvoorbeeld werken als freelancer voor verschillende opdrachtgevers. Maar veel digital nomads beginnen een eigen bedrijf, bijvoorbeeld dus een blog zoals Mick van Zadelhoff. Lees hier meer over hem. Zodra dat loopt gaan ze reizen en werken ze vanuit overal. Heb jij hulp nodig met het beginnen van jouw eigen online business/blog/brand? Bekijk dan onze shop en volg de stappen.

Wat kost een leven als digital nomad in 2024?

Als beginnend digital nomad kan je gemakkelijk 1000 euro per maand verdienen. Hiermee leef je een vorstelijk bestaan in landen als Thailand, Vietnam of Bali. Met dit inkomen zal je in Londen, Parijs of Sydney in 1e instantie niet kunnen rondkomen. Maar er zijn inmiddels genoeg digital nomads die een dusdanig jaarinkomen hebben waarmee ze hun bedrijf kunnen runnen vanuit elke stad ter wereld, zelfs vanuit de duurste. Het ligt er dus maar net aan wat voor business jij hebt en wat je daarmee verdient. Je ziet veel digital nomads in landen als Thailand en Bali.

Een leven als digital nomad is in veel gevallen goedkoper dan een leven in Nederland. Je bevindt je vaak in landen die veel goedkoper zijn en waar bijvoorbeeld een appartement huren ook goedkoper is of genoeg goedkope hostels te vinden zijn.

Een digital nomad worden: iets voor jou?

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments