HomeWritingE-book schrijven. Hoe doe je dat dan?

E-book schrijven. Hoe doe je dat dan?

Jij wilt graag een E-book schrijven. Dat is erg trendy tegenwoordig. Digitale boeken zijn in opkomst in Nederland. Veel hedendaagse dingen worden overgenomen door digitale apparaten. Zo ook het lezen van een boek. Steeds meer mensen lezen boeken op een apparaat zoals een tablet.

Hoe schrijf ik een E-book?

Denk jij erover om een E-book te schrijven? Wil jij passief inkomen kunnen verdienen doordat mensen jouw E-book kopen terwijl jij slaapt of op reis bent. Een E-book is een manier van passief inkomen. Wil jij meer leren over passief inkomen? Bekijk dit dan eens.

Als je een E-book wilt schrijven, moet je natuurlijk wel een onderwerp hebben. Waarover wil jij een e-book schrijven? Het is handig om een onderwerp te kiezen waarom jij bekend wilt staan. Heb jij bijvoorbeeld een website over online ondernemen of online marketing of over een gezonde levensstijl? Focus je E-book dan ook daarop. Zo kan je het mooi toevoegen aan je website.

Hoelang moet een E-book eigenlijk zijn? Een goede richtlijn om aan te houden bij het schrijven van een E-book is tussen de 10.000 en 15.000 woorden.

Wanneer je de grote lijnen van je E-book hebt vastgelegd kan het echte werk beginnen dus het onderwerp, de lengte van het boek en hoe je het gaat schrijven. Ga je het zelf schrijven of wil je toch liever iemand inhuren? Bijvoorbeeld een Allround Writer?

Dan de belangrijke vraag: hoe ga je het schrijven? Dit kan met diverse programma’s en software. Een aantal voorbeelden zijn Microsoft Word, Apple Pages en Adobe InDesign.

Zorg dat je alles goed naleest of het door iemand laat nalezen. Als je e-book eenmaal klaar is dan is het tijd om het te gaan verkopen. Je kan het ook als “give away” aan je website toevoegen als extraatje voor je website bezoekers/klanten. Zo win je ook wat vertrouwen van je lezers.

Een E-book schrijven? Het kost wat tijd en moeite, maar dan heb je ook wat! Succes!

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments