HomeMusicEen muziekblog beginnen, maar hoe dan?

Een muziekblog beginnen, maar hoe dan?

Stel: jij wilt graag een muziekblog beginnen want je bent gek op muziek. Misschien heb je wel een passie voor rock muziek, popmuziek of rapmuziek. Het kan ook zo zijn dat je liefde hebt voor een specifiek instrument: bijvoorbeeld de piano, gitaar of trompet. Er zijn talloze redenen waarom je een muziekblog zou kunnen starten. Dergelijk blog wordt vaak gestart vanuit een passie om informatie & kennis te delen met anderen. Herken jij jezelf hierin? Lees dan gauw verder!

Ben jij een opkomende muzikant en bespeel jij bijvoorbeeld een keyboard en wil je graag een podium? Jouw talent laten zien en andere tips geven? Dan is een muziekblog beginnen echt wat voor jou. Je geeft anderen namelijk tips en zet jezelf via deze weg op de kaart. Best of both worlds noemen we dat. Je helpt eigenlijk anderen maar ook jezelf. Je verbreed namelijk je ‘exposure’ door actief te zijn in de online wereld. Daarom raden wij je ook aan om actief op diverse social media kanalen te posten.

Social media is echter niet alles. Heb je wel eens gehoord van Google fame? Het werkt vrij makkelijk: je Googled je naam en vervolgens komen jouw muziek blog, missie en muziek naar boven. Hoe vet! Jij bent de muziek expert en dat zie je terug op Google.

Sta jij eigenlijk al op onze blog?

Remember: je bent niet alleen op de wereld, waarom niet wat goede muziek tips delen met je fans?

Ik zie hier gouden kansen voor opkomende muzikanten en rappers, maar ook rappers die het al gemaakt hebben. Denk dan aan beroemdheden zoals Josylvio, Lijpe, Jonna Fraser, Frenna, Ronnie Flex en Boef. Begin een blog en jouw kennis met andere muziek liefhebbers. Jij bent de online teacher!

Waar begin je met je muziekblog?

1.Leg een domeinnaam vast en neem hosting

Je moet een naam hebben voor je blog. Wordt het jouw artiestennaam? Leg een goede domeinnaam vast bij www.hostnet.nl en neem hosting. Ze helpen je overal bij. Het beste is om wel een WordPress website te nemen. Onze website naam is ook in het Engels, maar de website is toch in het Nederlands ingesteld en dit zie je wel vaker. Een goede website naam hoeft dus niet perse Nederlands te zijn, het moet wél passen bij jouw blog.

2. Website design

Je hebt natuurlijk ook een mooie website nodig. Naast een gaaf design moet je ook aan een gaaf logo denken. Zie dit als het gezicht van je website. Een mooie website hoeft overigens geen duizenden euro’s te kosten. Je moet gewoon net weten bij wie je moet zijn. Heb je bijvoorbeeld designers in je netwerk? Maak daar gebruik van! Er zijn ook genoeg goede marketing agencies beschikbaar die jou kunnen helpen, maar denk ook aan freelance webdesigners.

3. Goede content is key!

Je hebt goede content nodig. Waar Googlen mensen naar? Wat zoeken mensen op? Wat willen ze weten van de rappers, zangers en producers van nu? Schrijf erover! Mensen willen weten hoe ze een rapper worden, wat een rapper verdient en hoe je ontdekt wordt. Hoe schrijf ik een goede rap? Hoe schrijf ik een goede songtekst? Hoe maak ik beats? Hoe krijg ik meer fans? Hoe word ik TikTok famous? Dit zijn allemaal onderwerpen waar mensen naar zoeken, en jij het antwoord op kunt geven! Zo schrijf je content waar men daadwerkelijk naar op zoek is. Relevantie dus!

Jij kan jouw kennis weggeven en tegelijkertijd geld verdienen met advertenties, gesponsorde content en eventueel affiliate marketing. Je kan geld vragen aan artiesten om op jouw website te komen of je verkoopt bijvoorbeeld producten gerelateerd aan muziek. Koppel een webshop aan je blog. Je hebt de traffic al, nu nog de producten.

4. Marketing

Hoe komen er dan mensen op jouw muziek blog? Google is everything. Je hebt een SEO expert nodig en dus een marketing bedrijf dat ervoor zorgt dat jouw bedrijf en content rankt in Google. Er zijn genoeg marketing bedrijven te vinden die betaalbaar zijn.

Ben jij al klaar om het volgende grootste muziekplatform van Nederland te worden? Het grootste hiphop platform van deze tijd? Of misschien ga jij wel voor de techno industrie of pop industrie.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments