HomeMusicF1rstman brengt tweede single 'Desi Lehenga' uit van zijn aanstaande 'EARTH' EP

F1rstman brengt tweede single ‘Desi Lehenga’ uit van zijn aanstaande ‘EARTH’ EP

Het nummer is een ode aan de traditionele kleding van Pakistaanse vrouwen en hun betoverende schoonheid. 

F1rstman viert het einde van de Ramandan met een gloednieuwe release! Terwijl de populariteit van de Nederlands Pakistaanse artiest snel groeit in Azië en de MENA-regio, viert F1stman graag zijn afkomst met zijn muziek. Zo ook met de release van ‘Desi Lehenga’. Het nummer ‘Desi Lehenga’ is een ode aan de traditionele Lehenga Desi-kleding die vrouwen dragen bij speciale gelegenheden zoals bruiloften of verjaardagsfeestjes. Het nummer gaat over hoe geweldig vrouwen eruitzien als ze de Lehenga dragen. De magische energieën die op je afkomen als je deze vrouwen een kamer ziet binnenkomen met hun betoverende schoonheid.

‘Desi Lehenga’ is beschikbaar vanaf 21 april via alle streaming portals

Samen met hitproducer Shafique Roman dook F1rstman de studio in om dit knallende eerbetoon aan het traditionele kledingstuk te maken. Na de release van ‘So Fine’ is ‘Desi Lehenga’ de tweede single van de aankomende EP, genaamd ‘EARTH’. Met zijn Desi Soundwave-project is F1stman van plan om binnen de komende 2 jaar 4 EP’s uit te brengen. Stuk voor stuk staan ze voor een ander element en een andere sfeer, ‘EARTH’ is de eerste EP in de reeks en komt binnenkort uit. Bereid je met deze tweede banger voor op het F1rst Soundwave seizoen en houd F1stman’s socials in de gaten om meer te horen over de aankomende EP’s.

Over F1stman

De 28-jarige F1rstman, echte naam Hassan Syed, groeide op in Den Haag, maar werd geboren in Lahore, Pakistan. Zijn roots zijn duidelijk terug te horen in zijn muziek. Hij groeide op met Bollywood-muziek, voegde de Arabische melodielijnen en invloeden die hij kende uit shisha-lounges en de kawali- en soefi-muziek die zijn vader thuis speelde toe en mixte die in de studio met westerse hiphop- en r&b-invloeden. “Het is een helder, open geluid op zware beats die actueel zijn en wereldwijd energie vrijmaken. Het is het geluid van nu. De internationale Bollywood-scene had zo’n moderne upgrade hard nodig”.

F1rstman heeft met meer dan 300 miljoen streams, 500 miljoen views en 30 multi-platina platen bewezen een van de meest succesvolle onafhankelijke artiesten uit Nederland te zijn die het beste van twee werelden combineert. Zijn verfrissende, aanstekelijke en genre-overstijgende sound wordt inmiddels wereldwijd nagevolgd. Hij trad op op grote festivals in het VK en Scandinavië en ontving prijzen voor Best Breakthrough Act en Best Collaboration bij de BritAsia Awards in Londen eind 2019.

F1rstman zal zijn internationale weg voortzetten en zoals hij zelf zegt: “To give a smile & create a smile, all around the world”.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments