HomeArt & DesignFelix Meritis nodigt spraakmakende Tavares Strachan uit voor Full Circle.

Felix Meritis nodigt spraakmakende Tavares Strachan uit voor Full Circle.

Kunst en cultuur liefhebbers: You ready? Keep on reading for this!

Het iconische Felix Meritis, gevestigd aan de Keizersgracht te Amsterdam, is na een verbouwing van ruim drie jaar weer volledig open. Na de grondige renovatie en de daaropvolgende verplichte coronastop kan het cultuurhuis zijn programmering eindelijk weer volledig oppakken. Zo keert ook de succesvolle talkshow Full Circle terug. Lees gauw verder.

Even kort over Felix Meritis.

Misschien ben je hier als kunst en cultuur liefhebber al bekend mee, maar toch even een korte intro.


Het statige Felix Meritis verrees in 1786 tussen de Keizersgracht en de Prinsengracht in Amsterdam. Vanaf het vroege begin was dit stadsicoon een thuis voor de nieuwsgierige geest. Tot op de dag van vandaag wil het Felix Meritis met hun gevarieerde programmering, wat put uit domeinen technologie, ondernemerschap, wetenschap en kunst, hun publiek inspireren. Het Felix Meritis is een plek waar nationale en internationale kunstenaars en andere makers graag mee samenwerken en waar een jonge generatie welkom is om de toekomst gezamenlijk vorm te geven. Samen verkennen ze met een nieuwsgierige blik die toekomst; kritisch maar zonder doemdenken en vaak met een knipoog;)

Full Circle: whats that?

Het populaire Full Circle is één van de vaste programmaonderdelen van het Felix Meritis, waar elke editie een intiem gesprek gevoerd wordt met mensen die de wereld van nu en morgen vormgeven.


Full Circle is een verdiepende talkshow, persoonlijker dan een podcast of interview, zonder drempel en een safe space met een vraag-maar-raak mentaliteit. Hier gaat het publiek, letterlijk in een cirkel, direct het gesprek aan met de ondernemende leiders uit de wereld van tech, business, science en culture. Full Circle duikt in de persoon achter de mythe, onthult het praatje achter het plaatje en bevraagt dé experts van onze tijd. Full Circle nodigt experts uit de wereld van technologie, ondernemerschap, wetenschap en kunst uit om te komen spreken. Net als in een ouderwets kringgesprek mag het publiek hen alles vragen en ontmoeten ze de persoon achter het werk. Voor de aankomende editie heeft Full Circle de Amerikaanse kunstenaar Tavares Strachan uitgenodigd, die met zijn onbegrensde werk: van het lanceren van een ruimtecapsule tot het schrijven van een eigen encyclopedie – met opschriften van (voornamelijk zwarte) mensen, uitvindingen en geschiedenissen die niet in de Encyclopedia Britannica terug te vinden zijn, een zeer inspirerende gast is. Tavares Strachan is een conceptueel en multimediaal kunstenaar uit de Bahamas die deels in New York City woont en werkt. Zijn kunstwerken zijn dikwijls installaties en projecten die gebruikmaken van uiteenlopende disciplines als luchtvaart, astronomie, diepzee-verkenning en klimaatwetenschap. Hij maakt originele plannen en gebruikt onconventionele methodes. Het resultaat van zijn ambities en open werkwijze zijn verhalende performances over de menselijke wil en beperkingen.

Van Patta tot Fantastic Man
Full Circle richt zich vooral op jongvolwassenen en probeert deze nieuwe generatie te inspireren door het creëren van uitwissel momenten tussen de sprekers en de deelnemers. Uit ervaring weet het Felix Meritis hoe groot de persoonlijke impact kan zijn die de bevlogen sprekers uit binnen- en buitenland op de jonge deelnemers hebben door middel van het delen van hun ideeën en verhalen. Zo waren tijdens eerdere edities Guillaume Schmidt, oprichter van het Amsterdamse streetwear label Patta en Gert Jonkers, medeoprichter en hoofdredacteur van Fantastic Man te gast. De editie met Tavares wordt mede mogelijk gemaakt door de digitale stad, Gemeente Amsterdam.

Tickets voor Full Circle met Tavares Strachan kosten €15,- en zijn hier verkrijgbaar.

We worden graag uitgenodigd om verslag te doen van deze inspirerende show. Hoe meer kunst en talent in de media hoe beter en we kunnen wel wat meer creatieve mensen om ons heen gebruiken. Wij zijn kunst en cultuur liefhebbers. Creëren is ons leven, right?

Stay tuned!

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments