HomeLifeKunst en cultuur onder jongeren. Hoe breng je hier aandacht voor in...

Kunst en cultuur onder jongeren. Hoe breng je hier aandacht voor in de media?

Jongeren lezen tegenwoordig geen kranten meer. Althans wij nemen aan van niet. Uiteraard zijn er kranten die aandacht geven aan kunst en cultuur en aan leuke events voor jongeren. Maar worden die eigenlijk wel gelezen? Parool, NRC, Volkskrant, metronieuws? Is dit nog wel voor jongeren? Wat lezen jongeren eigenlijk tegenwoordig? Ze zitten vooral op sites zoals funx.nl, puna.nl, parra.nu, axed.nu, complexnl. roddelpraat, nu.nl, dumpert en uiteraard op onze website. Maar lezen zij echt nog de Volkskrant of de NRC? We dont think so.

Kunst en cultuur zijn belangrijk voor de identiteitsontwikkeling van jongeren. Door de digitalisering hebben jongeren nu te maken met veel prikkels, veel veranderingen en veel onzekerheid. Ook daarbij kunnen kunst en cultuur jongeren tot steun zijn.

Uit onderzoeken blijkt dat kunst en cultuur bijdraagt aan een beter zelfbeeld, meer sociale vaardigheden, het vergroten van kennis over de wereld, het nemen van verantwoordelijkheid, doorzettingsvermogen en een groter/sterker sociaal netwerk. Met name een netwerk is belangrijk voor jongeren. Jongeren met dezelfde interesses vinden.

Hou vooral onze site in de gaten voor het laatste onder andere hiphop nieuws,de leukste events, maar ook tips en meer voor jou als startende online ondernemer, blogger, influencer en meer. Wie is jouw favoriete influencer? en welke blog bekijk jij dagelijks?

We live in a digital world: the future.

You ready for it?

Image: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments