HomeMusicMAURINO zet met zijn nieuwe album "Ahora Si" Latin definitief op de...

MAURINO zet met zijn nieuwe album “Ahora Si” Latin definitief op de kaart

Life of an Artist focust zich dan wel op de rapscene, maar he, what about Latin? Er is meer talent in de wereld dat gezien mag worden en dat willen wij graag doen met Life of an Artist. Dus vandaag wijken wij af naar Latin. You ready?

Het album ‘Ahora Si’ van MAURINO is nu te beluisteren via alle streaming portalen

De zomer kan officieel beginnen met de release van het Spaanstalige album ‘Ahora Si’ van MAURINO. De in Nederland geboren zanger met Chileense roots is vooral bekend als de frontman van de Latin cross-over band TenTemPiés, waarmee hij over de hele wereld optrad en het succesvolle Festival Macumba. Met de release van zijn soloalbum, wat uitkomt op het Spaanse label Calaverita, breekt er een nieuwe tijd aan voor MAURINO, waar hij met zijn eigen vernieuwd geluid Latin nog groter wil maken in Nederland.
 
Ahora Si
Voor ‘Ahora Si’ bundelde MAURINO zijn krachten met producer Jori Collignon, bekend van de elektronische band Skip&Die. Samen dook het duo meerdere malen een afgelegen studio in Portugal in om zich volledig te kunnen focussen op de muziek. Het eindresultaat is een prachtige plaat, waar dikke baselines gecombineerd worden met analoge drumcomputers, live instrumenten, aanstekelijke Zuid Amerikaanse ritmes en de herkenbare hese stem van MAURINO. De vernieuwde unieke sound die MAURINO zelf Future Latin noemt hoor je onder andere terug in ‘Ahora Si’, de titeltrack van het album. Daarnaast staan op het album ook nummers waarin MAURINO, zijn maatschappelijke standpunten deelt met de luisteraars. Zo laat hij zich bijvoorbeeld in ‘En Camino’ uit over de vluchtelingenproblematiek, waar zijn eigen ouders jaren geleden al mee te maken hadden en die volgens hem tot op de dag van vandaag niet beter is geworden,
 
MAURINO verteld over het album: “Dit is’ Ahora Si’, wat vrij vertaald uit het Spaans ‘nu wel’ betekent. Ik heb het album zo genoemd, omdat ik me nu voor de volle 100% durf te uiten in mijn muziek zonder restricties. Ik laat me niet tegenhouden door sounds, genres of politieke ideeën; ik mix en combineer alle genres en ideeën die ik heb met elkaar en maak er een nieuwe eigen sound van hetgeen ik Future Latin noem. Maar het album verwijst ook naar de afgelopen corona periode en twee jaar niet kunnen optreden; Nu gaan we wél samen met mijn band los en breken we ieder podium af! Dat is de positiviteit die ik wil uitdragen met dit album”. 

And yes: positiviteit is what we like.

Wie is Maurino eigenlijk?
 
Maurino Alarcón zal voor altijd bekend staan als het brein achter Fiesta Macumba, het grootste Latinfeest van Nederland met een eigen tent op Lowlands. Ook gaat hij de boeken in als de frontman en singer-songwriter van de band TenTemPiés, Nu is MAURINO klaar om zijn soloproject te presenteren. Future Latin, noemt hij het. Reggae drums, jazzy piano, dikke baslijn. De nieuwe richting van MAURINO gaat geen enkel genre uit de weg.

We keep an eye on you!

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments