HomeMoneyGeld verdienen met schrijven. Maar hoe dan?

Geld verdienen met schrijven. Maar hoe dan?

Geld verdienen met jouw schrijftalent. Hoe doe je dat en waar doe je dat?

Zoek jij werk wat je vanuit huis kan doen? Dan is schrijven een goede manier. Het internet biedt vele mogelijkheden. Ook voor mensen die iets extra’s willen bijverdienen.

Ben jij creatief? Goed met taal? Origineel? Lees dan gauw verder.

Er zijn websites waar je artikelen voor kunt schrijven, waar je niet direct voor betaald krijgt. Je krijgt namelijk betaald uit een percentage van de winst, die tussen de 25 en 75 procent ligt. Dat is afhankelijk voor welke website je schrijft. Bij het door jou geschreven artikel worden advertenties geplaatst (Google Adsense) en hier wordt mee verdiend. Lees hier meer over Google Adsense. Dit is meestal niet veel vanaf de eerste dag, maar na mate het artikel goed gevonden kan worden in de zoekmachines kan het bedrag snel oplopen. Hoeveel je met een door jou geschreven artikel zal verdienen is niet bekend, omdat het totaal afhangt van de reclame-inkomsten die behaald worden met jouw artikel. Je kan op deze manier geld verdienen op Plazilla.nl en infonu.nl. Maar er zijn er meerdere. Het voordeel van deze manier van schrijven is dat als je tijdloze artikelen schrijft, je altijd maandelijkse inkomsten hebt zonder dat je er nog wat voor hoeft te doen. In die zin investeer je tijd die je later terugverdient. Hoe meer goede artikelen, hoe meer je uiteraard verdient. Sommige mensen verdienen hier een fulltime inkomen mee, maar de meeste verdienen hier een paar honderd euro mee per maand.

Textbroker.nl is een website die sinds 2005 op internationaal gebied auteurs en opdrachtgevers samenbrengt. Het is dan ook mogelijk om naast Nederlands geschreven teksten ook anderstalige teksten te schrijven. Maandelijks worden er meer dan 100.000 tekstopdrachten via Textbroker afgehandeld, met het aantal opdrachtgevers zit het dus wel goed. Bij deze website kun je terecht als starter, maar ook als gevorderde schrijver. Het is geen vetpot om via Textbroker aan de slag te gaan, maar kan je toch een extraatje per maand opleveren en uiteraard schijfervaring. Hoe meer je schrijft, hoe beter je leert schrijven.

Maar wil jij het gelijk goed aanpakken? Begin dan je eigen content website.

Juist. Je hoeft geen winst te delen. Het is wel moeilijker uiteraard om een eigen website groot te maken en veel bezoekers te krijgen. Hier gaat wel wat marketing kosten in zitten. Je concurreert met grote namen zoals plazilla.nl en infonu.nl die miljoenen bezoekers per maand hebben en al jaren op het web zijn. Maar ben jij origineel? Schrijf je wekelijks? Werk jij met SEO? Of wil je alles leren over SEO? Bekijk deze cursus dan eens.

Met je eigen content website kan je toch een mooi extraatje per maand verdienen. Het kan zelfs oplopen naar een fulltime inkomen mits je het goed doet. Je bent totaal je eigen baas. Er zijn verschillende verdien mogelijkheden. En een goed lopende website kan je ook nog verkopen voor een groot bedrag. Klinkt goed toch?

Zie jij een eigen online blog/content website wel zitten? Bekijk dan de stappen in onze shop en begin vandaag nog met jouw website.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments