HomeLifeHet leven van een artiest. Is het moeilijk?

Het leven van een artiest. Is het moeilijk?

Het leven van een artiest.

Is het leven van een artiest nou eigenlijk moeilijk?

Er zijn natuurlijk veel artiesten die het hardstikke goed doen en de centen gewoon binnen halen en zelfs miljonair zijn (lees hier meer over rijke artiesten), maar er zijn genoeg artiesten en talenten die het moeilijk hebben en strugglen om een fulltime-inkomen binnen te halen met hun kunst. Denk dan vooral aan painters, fotografen, maar ook comedians, acteurs etc, maar ook graphic designers. Er is veel concurrentie. Het is een moeilijke tijd voor de entertainment branche, maar de kunst en cultuur branche is sowieso niet makkelijk dus weet waar je aan begint als je hier in verder wil.

Denk bijvoorbeeld aan schilder Van Gogh. Hij maakte prachtige schilderijen, maar was toen hij stierf “dead broke”. Hij had een moeilijk leven en pas later werden zijn schilderijen voor veel geld verkocht. Ook de populaire actrice en icon Marilyn Monroe had een moeilijk leven. Ze had dan wel een eigen bedrijf, had veel succes en was haar tijd ver vooruit, maar haar leven was niet makkelijk. Ze was ongelukkig en ze stierf dan ook aan een overdosis pillen.

En wat dacht je dan van rapper Boef?

Het verhaal van de rapper en ondernemer Boef speelt zich deels af In de getto: een voorwijk van Parijs. Hij woonde daar bij zijn ouders en vier broers en zussen, in een flat van vijftien verdiepingen. Zijn vader belandde in de bak en zijn moeder had “haar eigen problemen”. Het was Jeugdzorg of naar een oom in Eindhoven. Daar is hij uiteindelijk gebleven. Rappen bleek een uitweg, een kans die hij moest grijpen toen ook zijn tienjaren uitzichtloos leken. Hij is begonnen in de goot (in de gevangenis) en klom naar de top. Zo zie je maar het leven van een artiest is niet altijd makkelijk en niet elke artiest komt uit een rijk milieu, maar alles is mogelijk with the right Mindset! “You are capable of anything you set your mind to man”, aldus rapper Eminem.

Het leven een artiest? Niet altijd even makkelijk dus! Lang leven de Hustlers en de go getters!

Bron: Redbull

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments