HomeWriting3 websites voor de freelance tekstschrijver

3 websites voor de freelance tekstschrijver

Wil jij graag wat extra bijverdienen als schrijver of schrijfster in 2022? Ben jij een freelancer die nieuwe opdrachten zoekt? Er zijn meerdere websites op het internet waar je geld kan verdienen als freelance tekstschrijver, zowel in het Nederlands als in het Engels. Of het nou gaat om SEO teksten, om bloggen of vertalingswerk.

1.freelance.nl

Freelance.nl is in 2003 gestart en is de eerste en sindsdien de meest bezochte site voor freelance opdrachten in Nederland. Vanaf de oprichting zijn er meer dan 850.000 opdrachten geplaatst door opdrachtgevers, waarop meer dan 1 miljoen keer gereageerd is door freelancers. De website heeft maandelijks meer dan 200.000 bezoekers. Naast schrijfwerk hebben ze natuurlijk ook ander werk, waaronder ICT werk, werk in de marketing & sales, maar ook graphic design werk. Ben jij goed in video editting? Dan zit er ook werk voor jou bij. Dus wil jij wat extra bijverdienen als artiest of schrijver? Neem dan gauw een kijkje op freelance.nl.

2.freelancer.nl

Freelancer is opgericht in 2012 door twee jongens. Op deze website kunnen Freelancers een profiel aanmaken en opdrachten ontvangen in hun vakgebied. Dagelijks krijgen freelancers een update met de nieuwste opdrachten. Hier kunnen de freelancers op reageren met een offerte. Uit alle uitgebrachte offertes maakt de opdrachtgever vervolgens een keuze. Freelancer.nl zorgt ervoor dat dit proces zo goed mogelijk verloopt. Uiteraard hebben ze op deze website naast werk voor schrijvers ook werk in de ICT, marketing & sales, zorg, maar ook voor grafisch ontwerpers en meer.

3.jellow.nl

Jellow.nl is een freelance website opgericht in 2012 door twee mannen. Jellow heeft vestigingen in Naarden en Groningen. Ze hebben meer dan 30.000 freelancers en 1800 opdrachten. Ze hebben verschillende abonnementen waar je uit kan kiezen. Ook bij Jellow heb je werk in de communicatie, maar ook in het onderwijs, management, zorg etc. Voor ieder wat wils.

Wil jij dus graag wat bijverdienen als freelance tekstschrijver? Neem dan eens een kijkje op deze bovenstaande sites en schrijf je in. Wie weet wat er uit voort komt. Het is wel handig om eerst een portfolio te hebben zodat mensen jouw werk kunnen zien. Wil jij graag beter leren schrijven en er echt je werk van maken? Dan is het een goed idee om aan een schrijfcursus te beginnen.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments