Money talks, bullshit walks. Youtube: wat verdien je bij 1 miljoen views?

Jij wilt graag geld verdienen met Youtube. Misschien ben je al hard op weg met jouw Youtube kanaal, maar misschien ben je een starter (its never too late) en wil je graag weten wat je kan verdienen in de toekomst. Mocht jouw kanaal een groot succes worden.

Een goede manier om jouw Youtube kanaal te promoten als je nog niet zo bekend bent is met een blog. En dan niet een persoonlijk blog, maar een blog met onderwerpen waar naar gezocht wordt zoals een blog over geld verdienen online, over toekomsttrends, over fitness & health, over food, over beauty, fashion etc. Oftewel doe keyword research en kijk waar mensen naar zoeken. Weet niet jij niet hoe dit moet? Bekijk dan onze shop! Een blog kan jou helpen met bezoekers en die bezoekers kunnen zo ook nieuwsgierig worden naar jouw Youtube kanaal. Je moet ergens beginnen als jij geen celebrity bent. Koppel je Youtube kanaal aan je blog en maak andere social media kanalen aan.

YouTubers worden betaald door Google Adsense (zo verdienen bloggers onder andere ook hun geld, al zijn er tegenwoordig ook vele andere advertisers die meer betalen), en dus niet YouTube zelf. Adsense is Google’s advertentienetwerk, en ook de grootste inkomstenbron van het bedrijf.

Voor elke duizend “views” die een persoon op z’n YouTube-video genereert, betaalt Adsense dus een bepaald bedrag uit dat afhangt van verschillende factoren. De gemiddelde CPM op YouTube is zo,n 3 tot 5 euro per 1000 views. Een video met 1 miljoen weergaven levert de vlogger/Youtuber dus gemiddeld 3000 tot 5000 euro op, maar dit kan ook minder zijn of zelfs meer zijn. Het ligt aan het onderwerp van jouw vlogs. Educatie en financiën trekt meer adverteerders dan bijvoorbeeld entertainment.

Dit is dus geld verdienen met Adsense/advertenties. Hiernaast verdienen veel grote/bekende Youtubbers/vloggers geld met sponsored content. Als je eenmaal veel views hebt wordt je benaderd door bedrijven die willen samenwerken met jou. Je kan ook inschrijven bij bedrijven die zich focussen op influencers. Enkele bedrijven die zich focussen op influencers zijn Content Icons, Join Marketing, Linkpizza, Juulr, Onfluence en nog veel meer.

Maar onthoudt dat het niet makkelijk is om 1 miljoen views te krijgen op een video. Vaak heb je hier bekendheid voor nodig. Maar goed, je moet ergens beginnen.

Benieuwd naar de meest succesvolle YouTube-video?

Je herinnert je waarschijnlijk nog de hit Gangnam Style van PSY. Toen die muziekvideo in 2013 een miljard weergaven bereikte, had de artiest er zo’n 8 miljoen dollar aan verdiend (ondertussen staat de teller op meer dan drie miljard views).

Zo zijn er inmiddels vele Youtube sterren die miljonair zijn geworden met hun vlogs.Denk aan Nikkie Tutorials, Enzo Knol, Kwebbelkop en nog veel meer. Benieuwd naar deze vloggers? Lees dan onze influencers artikelen en get inspired.

Youtube is een mooie passieve inkomstenbron. Jouw video’s blijven online staan en kunnen worden bekeken. Ook op zoek naar passieve inkomsten? Bekijk dan onze shop.

Bron: manners, Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here