HomeLifeIk ga op reis en ik neem mee. Reis liefhebbers opgelet! We...

Ik ga op reis en ik neem mee. Reis liefhebbers opgelet! We zijn er ook voor jullie.

Ben jij voor je werk regelmatig op pad of reis je voor je plezier veel? Je wilt het liefst zo licht mogelijk reizen zodat je niet te zwaar hoeft te sjouwen met al die koffers. Bovendien bespaar je jezelf heel wat wachttijd bij de bagageband op het vliegveld. Ook hoef je niet meer te betalen voor extra kilo’s. Kortom: licht gewicht reizen is ideaal en kent veel voordelen, maar hoe doe je dat? Met onze tips neem jij ook steeds minder mee.
Een goede voorbereiding is het halve werk
Bedenk van tevoren hoe je reis eruit gaat zien. Wat voor weer is het op de plek van
bestemming en heb je te maken met verschillende klimaten? Wat ga je doen? Maak gebruik van tips van anderen. Twijfel je of je iets mee moet nemen? Bij twijfel niet meenemen. Vaak gebruik je deze spullen uiteindelijk niet en ze nemen wel ruimte in beslag in je reistas. Ook is het altijd mogelijk om spullen die je mist op de plek van bestemming te kopen. Hoe vaker je reist met weinig spullen, hoe beter je merkt wat bij jou past en welke spullen je echt nodig hebt.
Wat moet ermee?
Een stevige rugzak is de basis. Stop spullen van dezelfde categorie bij elkaar in plastic
zakken. Zo ben je minder tijd kwijt met zoeken en is je rugzak telkens weer snel ingepakt.
Neem alleen de elektronica mee die je echt nodig hebt. Denk aan je smartphone, e-reader,
camera en oplader. Vergeet ook niet een adapter mee te nemen. Kleding neemt veel ruimte
in. Neem kleding mee die niet te veel ruimte inneemt. Ook sneldrogende kledingstukken zijn handig. Zo hoef je niet lang te wachten tot je spullen droog zijn als je op vakantie een wasje doet. Een deel van je toiletartikelen koop je in het land van bestemming. Je tandenborstel, tandpasta en deodorant neem je wel mee en stop je in je
toilettas. Veel hotels verstrekken gratis shampoo en douchegel. Deze hoef je dus niet mee te nemen.
Voordelen van lichtgewicht reizen
Het reizen met minder koffers en tassen is niet alleen goedkoper. Het levert je minder
zweetdruppels op en er zijn meer voordelen. Het voelt een stuk veiliger, omdat je niet bang
hoeft te zijn dat je je bagage kwijt bent na een vliegreis. Jij reist tenslotte alleen met
handbagage. Ook ben je op reis niet constant bezig om al je tassen en koffers in de gaten tehouden. Die ene tas hou je lekker bij je. Als je weinig spullen meeneemt en een kleine tas hebt, zorgt dit voor overzicht. Alles heeft een eigen plek en je zal het ook eerder merken als je iets vergeet. ’s Ochtends hoef je niet lang na te denken over je outfit, want weinig kledingstukken betekent ook minder keuzestress. Als je eenmaal gewend bent om met minder gewicht te reizen, wil je niet anders meer.
mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments