HomeMusic"Independent" gaan als artiest is de trend van nu.

“Independent” gaan als artiest is de trend van nu.

Independent verder gaan. Je losmaken van je platenlabel. Het is trending.

En misschien iets voor jou als artiest?

De do-it-yourself spirit! Welcome, join the club! Waarom nog een platenlabel als je het ook alleen kan?! en je zo meer geld overhoudt?

De stal van TopNotch/Noah’s Ark zit tegenwoordig zo vol (al loopt deze aardig leeg eigenlijk..Ronnie Flex is weg, Lil Kleine is weg). Independent gaan is de trend voor de toekomst in de muziekwereld. Steeds meer artiesten kiezen ervoor om hun eigen succes te creëren. Het internet maakt het natuurlijk steeds makkelijker om je eigen muziek te verspreiden en daar geld mee te verdienen. Alle inkomsten van onder andere de streams zijn voor de artiest zelf en hoeft deze niet te delen met een label.

Een aantal artiesten die independent zijn (en wij denken dat er nog veel meer volgen).

Tabitha:

Tabitha brak in Nederland door door haar bijdrage aan Ronnie Flex zijn Remi album. Niet veel later besloot Tabitha zich aan te sluiten bij TopNotch. Hier dropte ze 2 projecten. Daarna besloot Tabitha om haar eigen pad te kiezen en besluit ze als independent artiest verder te gaan. Met succes, want haar eerste release “Het Spijt Me Niet” is inmiddels goud gegaan. Wij zijn fan van deze dame en ze doet het goed. Ook independent dus!

Yung Nnelg:

Yung Nnelg staat ook op eigen benen. Na twee projecten bij Sony heeft zes nullen baby besloten om solo aan de slag te gaan. Nnelg is een rapper die het sowieso allemaal net eventjes anders doet. De rapper dropte bij zijn single Diamonds & Pearls zijn eigen parfum en bij zijn single “Girl” met Idaly kwam hij met een speciale chocolade reep in samenwerking met Tony Chocolonely. “Het zelfstandig muziek uitbrengen neemt vele voordelen met zich mee, vindt Nnelg. Toch is het ook hier zoeken naar de yin en de yang, vertelt hij. “Ik kan nu volledig mijn eigen visie nastreven en waar nodig bijstellen. Nu ik independent ben, leer ik creatiever te denken. Artistiek, maar zeker ook zakelijk. Ik moet nu mijn eigen budgetten bewaken en kan niet zomaar duizenden euro’s uitgeven aan een videoclip, én dan ook nog duizend voor een albumcover”, aldus Yung Nnelg. Maar waarom zou je 1000 euro uitgeven aan een albumcover? ondernemen on a Budget? Goed, maar betaalbaar. Neem hier een kijkje.

Famke Louise:

Ook Famke Louise is inmiddels independent. Ze zat bij SPEC, het artiestenmanagement bureau van Ali B en Breghje Kommers. Verder zat ze ook een tijdje bij manager Bizzey en zijn recordlabel, maar ze is inmiddels independent. You go girl: womenpower!

Bron: Google, Beeld:Pexels

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments