HomeInfluencersInstagram vs bloggen. Heeft Instagram het bloggen overgenomen?

Instagram vs bloggen. Heeft Instagram het bloggen overgenomen?

Instagram vs bloggen. Heeft Instagram het bloggen overgenomen?

Heeft Instagram het bloggen verpest? Is Instagram het nieuwe bloggen? Veel bloggers zijn namelijk gestopt en overgegaan op vloggen of het “bloggen” via Instagram. Denk dan aan Mascha Feoktistova, maar ook aan Vera Camilla. Daarnaast is ook Jennie from the Blog gestopt met bloggen. Maar he, hoe meer bloggers stoppen, hoe meer ruimte voor nieuwe opkomende bloggers!

Op Instagram draait het vooral om foto’s en het leuke van bloggen is juist ook de content die je deelt. Ben jij een content Queen? Lees dan vooral verder.

Instagram draait dus eigenlijk vooral om mooie foto’s. Ben jij een fashion blogger? Dan ben je waarschijnlijk vooral bezig met foto’s plaatsen op Instagram en meer volgers en likes krijgen, maar wist je ook dat je met de juiste content ook veel bezoekers kunt krijgen op jouw website en op deze manier ook geld kunt verdienen met bloggen en dus met jouw foto’s? Maak er een mooie combi van.

Schrijf niet gewoon een tekstje over je outfit of over je leven, dit zal geen miljoenen of duizenden bezoekers opleveren, tenzij je Kylie Jenner of Rihanna bent, maar doe gericht keyword onderzoek. Je kan het zelf doen of het voor je laten doen. Schrijf vervolgens goede SEO artikelen die origineel en uniek zijn en dus ranken in Google. Heb je net een nieuw blog? Dan kan dit even duren. Denk jij dat jij niet op kan met jouw content tegen grote sites zoals Glamour? Elle en Vogue? Dan heb je het mis. Werk aan de beste content en zorg voor goede SEO. Als jij betere teksten schrijft kan je zeker wel tegen deze sites op. Maar er komt meer bij kijken dan goede content. Denk onder andere ook aan de technische kant van je website. Lees hier meer over wat je zelf kan doen aan je site.

Geen idee waarover te bloggen als fashionblogger? Bekijk dan deze site eens. Je kan voor trends gaan, maar ook voor tijdloze content zoals wat bijvoorbeeld emo fashion is, of hoe de fashion in de jaren 40 was. Daar Googlen ook mensen naar.

Laatst vroeg iemand naar mijn Instagram, maar toen dacht ik mijn site is veel meer waard dan mijn Instagram. Als je meer over mij wilt weten bekijk dan maar mijn site. Op de gram ben ik nog een kleintje en ben ik niet super goed met foto’s. Veel volgers krijgen is echt moeilijk nowadays. Je komt er bijna niet meer tussen. Terwijl je met goede content wel kan scoren met je blog. En vergeet niet dat veel mensen volgers en likes hebben gekocht. Ook een hele hype tegenwoordig.

Dus ben jij een content Queen? En hou je daarnaast van foto’s? Combineer beiden met elkaar en ga ervoor.

Succes ladies en gentlemen.

(bloggen is ook voor mannen).

Beeld image: unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments