HomeLifeIs het leven van een artiest nou eigenlijk moeilijk?

Is het leven van een artiest nou eigenlijk moeilijk?

Life of an Artist: het leven van een artiest.

Is het nou eigenlijk moeilijk?

Als je Boef of Drake heet is het niet zo moeilijk. Zij hebben de naam en zijn bekend. Als je eenmaal bekend bent is het veel makkelijker om van jouw kunst en werk te leven. Ze hebben fans en komen regelmatig in de media. Elke move wordt in de gaten gehouden. Of dat nou zo leuk is is een andere vraag. Je hele privacy is eigenlijk weg.

Maar wat als je die naam niet hebt? Wat als je talent hebt, maar je bent niet bekend? Er zijn namelijk ontzettend veel talenten die helemaal niet zo bekend zijn…en andere mensen die wel bekend zijn, maar eigenlijk niet echt talent hebben. Dat is de wereld, dat is het leven en het is uiteraard niet altijd eerlijk. Maar thats Life.

Maar ook al ben je wel bekend je hebt altijd de media achter je aanzitten. Je wordt altijd in de gaten gehouden. Sommige artiesten houden van deze fame en aandacht. Anderen zijn meer op hun privacy gesteld en vinden deze fame die bij talent hoort maar niks.

Artiest zijn en bekend zijn heeft dus voor en nadelen.

Maar de meeste artiesten verdienen helemaal niet zoveel geld met hun talent en werken er daarnaast bij of doen van alles om aan geld te komen. Ook voor die artiesten zijn wij er. Hoe kan je nou een Side Hustle naast je artiestenleven opbouwen. Hoe kan je nou wat extra’s verdienen naast je muziek, schilderijen of andere kunst.

Lees vooral onze artikelen. Misschien raak je wel geïnspireerd om ook een blog te beginnen of een online magazine. Heb jij de ideeen? Maar heb je wat hulp nodig? Bekijk dan vooral onze shop.

Het leven van een artiest? Niet altijd even makkelijk en veel artiesten en creatievelingen zoeken naar andere manieren van inkomsten verdienen. Een baan ernaast of een eigen onderneming.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments